← Tillbaka

Det finns absolut inget bättre än skärgården i juli

Det finns absolut inget bättre än skärgården i juli

Vi tog tre dagar extra ledigt i mitten av juli. Då temperaturen utomhus klättrade över 30 och mitt hemkontor förvandlades till en bastu, gjorde vi det kollektiva beslutet att det var för varmt att fokusera på jobb och existera samtidigt. Vi såg det som en bättre idé att packa väskan och åka ut till mina föräldrar och vår holme i skärgården.

Skärgårdsidyll i sommarhettanSkärgårdsidyll i sommarhettan

Skärgårdsidyll i sommarhettan

Det är sällan som skärgårdsliv i den finska skärgården är så idylliskt som det var under dessa dagar i juli. Trots att det säkert är sällan som det är så många personer ute i skärgården samtidigt var det ändå lugnt och stilla. Tror de flesta var lite förlamade av hettan. Fast man såg båtar som åkte förbi, hörde man inte ett ljud efter runt sex på eftermiddagen.

Värmen och den gassande solen gjorde att man helst inte gjorde annat än låg på de varma klipporna och simmade, simmade, simmade.

varmt vatten i Ekenäsvarmt vatten i Ekenäs

Det var 23 grader i vattnet och sådana temperaturer får man sällan njuta av i skärgården. Algerna låg som skräpiga stjärnor i vattnet, men vi brydde oss inte. Jag tycker det går bra att simma så länge man inte sväljer vattnet. Dessutom tror jag inte de var blågröna alger, utan bara vanliga algsamligar..


Naturen var knastertorr

Naturen var knastertorr efter veckor utan regn. Det var eldningsförbud och vi måste till och med tvätta klipporna för att få bort all måsskit som vanligtvis sköljs bort med regnet.

Annars rodde vi runt, fiskade och jagade getingar. Talade med mamma och pappa, lyssnade på musik och jobbade lite efter dagens hetaste timmar. Jag handarbetade också väldigt mycket.

Lyxig holmeLyxig holme

Det är en enorm lyx att vara där på holmen. Mamma och pappa lagar mat, fixar och grejar. Vi behöver sällan göra mer än hämta vatten från brunnen nu och då, diska eller ro efter tidningen.

Lyx.

Efter dagarna i skärgården kom äntligen regnet. Det efterlängtade regnet. Vi tyckte då vi kunde ta tåget tillbaka till Helsingfors för några dagar i stan före äventyret på cykel i Skåne skulle börja.

4 tankar om “Det finns absolut inget bättre än skärgården i juli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.