← Tillbaka

Digitala verktyg jag som marknadsförare och bloggare använder

Digitala verktyg jag som marknadsförare och bloggare använder

I alla de professionella roller jag har använder jag mig av samma set med digitala verktyg. Som bloggare använder jag mig av en lite större variation av redskap eftersom jag i den positionen skapar mer innehåll än i min roll som marknadsförare. Jag producerar ju faktiskt både text, bild, rörlig bild och ljud! Galet, egentligen.

Tidigare då jag ansvarade för marknadsföring på olika startups i Helsingfors gick jag ofta under titeln full-stack marketeer. Den som är bekant med programmering vet att full-stack är benämningen för en kodare som både skriver front och back-end kod. Alltså en person med erfarenhet över hela spektrumet.

Så känner jag mig ofta i mitt marknadsförande. På små företag nischar man inte in sig utan lär sig brett och mycket. Det stämmer på jobbet som marknadsförare och på jobbet som bloggare.

Att jobba brett kräver en bred arsenal av digitala verktyg. Här nedan visar jag er alla de fysiska digitala verktyg jag använder mig av nära på var dag. Detta blir produktplaceringens förlovade inlägg* and I’m not ashamed to admit it ;)

*Är ändå totalt osponsorerad, förutom en produkt jag fått i gåva.

digital verktyg

De digital verktyg jag som marknadsförare och bloggare använder var dag

Kamera – Jag fotar med Fujifilm X-T10 och ibland då jag lånar Patriks kamera med en Fujifilm X-E3. Vi har fyra olika objektiv som vi har i aktivt bruk. Varsitt zoom objektiv, ett fast och ett telezoom.

Andra verktyg inkluderar ett stativ, en mikrofon för mitt videomaterial från Röde och ett antal olika filter. Fast de använder jag nog inte dagligen.

digital verktyg

Som dator har jag en MacBook Pro 13″. Den fungerar perfekt för det mesta. Är ny och snabb, har bra batteri och fungerar med alla program – förutom med Premiere Pro. Min kära dator orkar inte riktigt rendera effekter eller längre och lite mer komplicerade videosnuttar i realtid. Vi har funderat på att investera i en iMac, men vi får se. De är inte precis gratis, men eftersom vi båda skulle gynnas kan det bli aktuellt (HOPPAS!).

Eftersom jag köpt en ny MacBook Pro har jag endast fyra USB-c portar på den. Detta betyder jag dagligen bär med på två adaptrar. En med USB och HDMI, samt en SD-kortläsare. Laddare är också livsviktigt och något jag ofta glömmer. Till min lycka har både min telefon och dator idag USB-c uttag så jag kan ladda båda produkterna med samma laddare.

digital verktyg

Som telefon har jag en One+ 3T, en lite på ettårig telefon. Ungefär halva priset jämfört med nya Samsungs och jag har varit så nöjd! Fungerar perfekt – enda jag skulle behöva är ett nytt minneskort eftersom jag för länge sedan använt upp mina 64 Gb med utrymme.

Till telefonen har jag hörlurar med bluetooth som jag fått i gåva från Sudio. Viktigt för mig är att kunna ta emot samtal och hålla telefonmöten med mina hörlurar och det erbjuder dessa. Vill du ha likadana kan du använda koden malinlundsten för att få 15% rabatt.

Då jag bandar in podden Faraway Finland använder jag mig av en Blue Snowball-mikrofon och sitter inkilad i vår garderob. För editeringen använder jag mina stora sköna Urban Ears hörlurar.

Vilka digitala verktyg använder du?

Vilka digitala verktyg använder du?

Huh, tror det var allt jag använder på nära till daglig basis. Det blir rätt mycket att släpa med på om jag behöver allt. Dessutom har jag inga fodral eller annat att skydda en ENDA av mina produkter så känner mig väldigt dum där.

Det måste fixas!

Är det någon av dessa produkter du också använder och gillar? Eller har du något bra tips åt mig istället?

7 tankar om “Digitala verktyg jag som marknadsförare och bloggare använder

  1. Jag antar att de flesta av oss som bloggar har en liknande uppsättning. Jag släpar dessutom på grendosor, en reserouter och mängder med analoga prylar så fort jag ska resa iväg vilket blir väldigt ofta.

    • Ja, men tycker själv det är superintressant att få en inblick i vad andra väljer för produkter. Det är liksom skillnad på dator och dator! Men jag, det blir en hel del extra grejer att släpa med då man reser, detta är liksom mer vardagsattiraljerna. :)

  2. Jag använder Hp EliteBook820, iPhone 7 samt Panasonic lumix dmc-lx7, Canon EOS 760D, Olympus E-pen8 + flera objektiv. Jag borde också skaffa fodral att skydda mina kameror. Försökte hitta en passlig kameraväska eller -ryggsäck men de är alla fula eller sådana att det inte rymms andra grejer än kamera + objektiv.

    • Superintressant Christa! Du kör då precis tvärtom med Apple mot andra brand än jag ;) jag har aldrig iphone men alltid mac dator. Det där med att skydda sina produkter är så viktigt och tänka att vi ändå bara skippar det! För jag håller med, det mesta i kameraväskväg är inte precis snyggt. Eller om det är det, så är det dyrt!

    • Jaa, jag gillar inte iphone speciellt mycket (har haft flera) men älskar datorerna. Tror inte jag i första hand byter bort från min mac. (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.