← Tillbaka

De bästa öarna i Helsingfors skärgård

De bästa öarna i Helsingfors skärgård

Det finns få grejer som gör mig så glad en vanlig dag, som att göra något oväntat och oplanerat. Jag är sådan som person. Älskar spontanitet och överraskningar. Desto mer planerat och inrutat livet blir, desto mer längtar jag ut och bort.

Men jag är ändå inte hard to please – obs för alla er som plötsligt började tycka riktigt synd om Patrik som måste leva med en sådan krävande lite tant som jag – det är de små äventyren som är de viktigaste.

Öar i Helsingfors skärgård för sommardagar i staden

Att göra tid i sin vardag för en spontanpicknick med en vän, trots att man setts också dagen innan. Det är den där båtfärden ut till horisonten som ibland kan kännas för banal, men som i verkligheten ger en så mycket bra energi.

Jag älskar dessa små äventyr och att kombinera äventyr med min kärlek för havet gör det hela bara ännu bättre. Att bo i Helsingfors betyder att man hela tiden är nära havet. Här nedan tipsar jag om min favoritöar i skärgården i Helsingfors.

Öar i Helsingfors skärgård för sommardagar i staden

1. Pihliajasaari – Rönnskär – Besökte holmen för första gången i år och den gick direkt upp på listan över äventyr jag rekommenderar åt alla vare sig man är soldyrkare, skärgårdsbo eller älskar stadssemester. Läs mer om Rönnskär här.

Suomenlinna - Sveaborg

2. Suomenlinna – Sveaborg – Den kändaste och mest besökta ön utanför Helsingfors. Fästningen Sveaborg är historiskt intressant att besöka, men ön lockar även med sol och bad, en souvenirshop, teater och mysiga caféer och restauranger. Läs mer om Sveaborg här.

Vallisaari - SkanslandetVallisaari - Skanslandet

3. Vallisaari – Skanslandet – Detta är Sveaborgs grannö och en rätt nyöppnad naturskön ö. Väldigt grönskande och inte alls lika karg som de två öarna ovan. Lugnare än Sveaborg och längre vandring än Rönnskär. Läs mer om Skanslandet här.

Lammassaari - Fårholmen

4. Lammassaari – Fårholmen – Mysig liten ö i en skyddad vik. Längre bort än öarna ovan och mer vandring än på någon av dem. Här blåser det oftast mindre och man behöver inte ta en båt för att komma ut hit.

Lauttasaari - Drumsö

5. Lauttasaari – Drumsö – Min underbara hemö. Detta är inte på samma sätt en liten dagsäventyrsö att besöka som de andra, utan här bor det en massa folk, det finns bibliotek och skolor, restauranger och fotbollsplan. Men också massa härlig natur och småstadskänsla. Fint grannskap att vandra runt i. Läs mer om Drumsö här.

Tips för sommaräventyr i Helsingfors

Tips för sommaräventyr i Helsingfors

Hoppas du hittade något nytt härligt tips för ett litet sommaräventyr i Helsingfors skärgård. An efter att jag besöker fler öar kommer jag att uppdatera denna lista.

Tipsa mig gärna om du har någon mysig ö på lager du tror jag kunde gilla.

2 tankar om “De bästa öarna i Helsingfors skärgård

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.