← Tillbaka

Tips för en budgetdag i Oslo

Tips för en budgetdag i Oslo

Det är inte lätt att leva billigt i Norge. Inte heller är det lätt att turista billigt i Norge.

Det är trots det ändå fullt möjligt! Här nedan tar jag upp sevärdheter som är gratis att besöka och grejer som är roliga att göra. Det här blir helt enkelt en mini-guide till hur du upplever Oslo billigt.

Mina tre favoriter för en budgetdag i Oslo

Mina tre favoriter för en budgetdag i Oslo

Kungliga slottet

Kungliga slottet – Slottet ligger i den vackra Slottsparken mitt i Oslo centrum. Mysigt att strosa omkring i en varm dag eller kolla på vaktbytet som är som en lite parad varje dag klockan 13:30.

Operan i Oslo

Operan i Oslo – från Operahusets tak får man en härlig vy över staden. Väldigt annorlunda och fin byggnad.

Vigelandsparken

Vigelandsparken – konstigare konstverk får man leta efter. Vare sig man är konstintresserad eller inte kommer man att finna Vigelandsparken underhållande och crazy. Bara gå dit!

Övriga budgettips

Övriga budgettips

För övrigt tycker jag inte Oslo mer idag är så supermycket dyrare än till exempel Stockholm eller Helsingfors. (att de båda redan är dyra städer är en annan diskussion)

Om man bor i Norden är Norge snäppet dyrare men inte så mycket det skulle kännas som ett hinder att besöka den mysiga huvudstaden.

Oslo

Vi drog ner på våra matkostnader genom att picknicka mycket. Om man åker till staden på sommaren kommer man ändå inte vilja springa på restaurang hela tiden, så picknick är både mysigt och vänligt för plånboken.

Ett annat tips är att promenera alla sträckor. Oslo är sist och slutligen ingen gigantisk stad, så har du en förlängd helg i staden kan du gott unna dig att promenera istället för att ta kollektivtrafik.


Har skrivit mer om budgetresor till andra europeiska städer. Läs till exempel mina budgettips till Köpenhamn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.