← Tillbaka

Vad är egentligen marknadsföringsautomation?

Vad är egentligen marknadsföringsautomation?

Då jag ifjol blev egenföretagare funderade jag mycket kring hur jag skulle känna inför min nya verklighet.

Den största sociala rädslan var att sakna kolleger och en vardaglig gemenskap. På det professionella planet var jag vettskrämd att inte i samma takt utvecklas inom marknadsföring som jag gjort tidigare.

Efter åtta månader på egna fötter ser jag att den första rädslan var obefogad. Som bloggare och frilansare är man mer ensam, men det finns alltid någon man kan jobba ihop med om man vill det. Många frilansar och bara man själv är aktiv hittar man säkert en plats.

Den andra rädslan var den som ledde mig till beslutet jag nu vill tala om.

Jag har under de senaste månaderna varit väldigt nöjd med alla marknadsföringsjobb jag gjort. Kommer även mer än gärna att fortsätta med det. Men om det är något jag lärt mig är det att lita på magkänslan, och den sade mig vänligt men bestämt, att jag behövde jobba med stora projekt och budgeter, samt med det nyaste inom marknadsföring.

Jag behöver utmana mig själv och göra något utöver det jag redan är bra på, marknadsföringsstrategi.

Matknadsföringsautomation

Idag är jag därför lycklig marknadsföringskonsult både för mitt eget företag, men ockå för en av nordens största marknadsföringsbyråer! Är så sjukt nöjd över att kunna kombinera och bygga den mix som passar mig bäst. Jag kommer jobba på byrån en till två dagar i veckan.

Området jag kommer konsultera inom är även det en jackpot enligt mig, ett område jag verkligen vill bli bättre på. Jag talar om marknadsföringsautomation.

Framtiden för marknadsföring och ett ämne varje person som kallar sig nutidens marknadsförare bör behärska.

Vi tar en titt på vad marknadsföringsautomation riktigt är och om det kunde passa ditt företag.

Vad är och vad ingår i marknadsföringsautomation?

Vad är och vad ingår i marknadsföringsautomation?

Marknadsföringsautomation är kortfattat en process du gör för att effektivisera och automatisera återkommande uppdrag inom marknadsföring, samt för att kategorisera leads. Det är alltså en hel massa som hör till familjen marknadsföringsautomation.

För det första kräver automationen en plattform. Den kan antingen vara egenbyggd för större företag eller en av de många användbara plattformerna för mindre.

De vanligaste plattformerna är för stora företag Salesforce, Hubspot och Marketo för medel och lättvarianter som Mailchimp för små.

Marknadsföringsautomation är mer än en plattform

Marknadsföringsautomation är mer än en plattform

I bästa fall kan marknadsföringsautomation ta över många manuella processer. Det är ändå flera steg som alla måste klaffa för en fungerande automation.

Då jag börjar och jobba med en ny kund kring automation brukar jag ta upp dessa fyra grundkriteria kring processen:

1. Innehåll – Viktigt att hålla koll på att det krävs mycket jobb för att få igång en fungerande automation. Om du trodde du skulle slippa detta eviga innehållsskapande måste jag tyvärr göra dig besviken. Också inom marknadsföringsautomation är vägen till att lyckas högklassigt och relevant material.

2. Kunddata – I och med GDPR är det viktigare än någonsin att ha bra koll på företagets persondata. Eftersom du inom marknadsföringsautomation kommer att distribuera ditt skapade innehåll automatiskt, är det extra viktigt att ha databasen i skick. Undvik dubletter, flera källor för personuppgifter och annat krångel.

3. Var/när/hur? – Det är också viktigt att ha en klar plan över kanalerna man vill nå ut i, när man vill synas och hur det ska göras. Detta är ett steg som jag brukar pröva mig fram inom. Gör upp en plan, men kom ihåg att vara öppen för att kasta omkull den.

4. Automation – Nu kan vi börja automatisera våra marknadsföringsaktiviteter. Låt dig inte avskräckas. Automationen är enligt mig den allra roligaste biten. Trots att det kan ta sin lilla tid att fullt komma underfund med hur det fungerar, kommer varje bit du automatiserar hjälpa dig i det långa loppet.

Nyttan med att automatisera är att du kan nå en målgrupp med material som är relevant för prick den gruppen.

Viktigaste funktionerna inom marknadsföringsautomation

Viktigaste funktionerna inom marknadsföringsautomation

Customer Journeys – Det absolut värdefullaste och enligt mig allra viktigaste inom marknadsföringsautomation är möjligheten att bygga customer journeys, så kallade kundresor.

Du kan rita ut olika scenarion för vad som ska hända efter en besökare rört sig på din sida eller kanske öppnat ett nyhetsbrev. Du kan förbestämma olika triggers för de aktiviteter som följer här efter.

Det här är din panel för hela automationen och här är du i kontroll!

Nyhetsbrev, blogginlägg och sociala medier – Innehållet på din sida och att få ut ditt material i olika kanaler är en av de första stegen många företag tar inom automation. Här kan du (som också på alla nativplattformer) schemalägga dina marknadsföringsaktiviteter.

Det går också att till exempel A/B testa nyhetsbrev och målgrupper.

Marknadsföringsautomation

Emailmarknadsföring – Lead nurturing, välkomstkampanjer och mycket mer. Sänd ut email och nå din potentiella kund direkt i inboxen med relevant material beroende på kundens plats i din användarresa. Allt detta går att bygga med marknadsföringsautomation, och så är det bara att luta sig tillbaka och vänta att en användare gått från kall lead till varm.

Landningssidor – Varje marknadsförare vet vikten av att snabbt och smidigt kunna slänga ihop en landningssida med ett klart CTA, call to action. Och att inte behöva blanda in en programmerare är en av automationsverktygets finesser.

Är marknadsföringsautomation för dig och ditt företag?

Är marknadsföringsautomation för dig och ditt företag?

Att komma igång med marknadsföringsautomation är arbetsdrygt, det tänker jag inte hålla hemligt. Om du bestämmer dig att satsa på marknadsföringsautomation i ditt företag – vilket jag starkt rekommenderar – måste du vara färdig att göra det ordentligt. Annars går det inte vägen!

Hur vet du då om du är redo att ta i bruk automation i ditt företag? Se till att du har resurser att genomför integrationsfasen och att i framtiden också skapa det innehåll som krävs. Kom ihåg att automation inte existerar utan innehåll.

Marknadsföringsautomation

Det lönar sig även att ha en klar på över vad du vill åstadkomma med automationen och hur du har tänkt nå dit. Att känna ditt företag, era styrkor och svagheter, är livsviktigt! Att använda dig av en plattform för markndasföringsautomation kommer ge dig en bra överblick av dina marknadsföringsaktiviteter. Men du måst känna till alla detaljer för att faktiskt nå fram hela vägen.

Hoppas det här hjälper dig att förstå innebörden av marknadsföringsautomation. Vill du veta mer eller höra om hur jag kunde hjälpa dig och ditt företag med marknadsföringsautomation, skicka mig ett kort hej på malin.lundsten@gmail.com. Jag älskar att tala marknadsföring så blir superglad över ditt meddelande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.