← Tillbaka

Mina drömresor – sommar 2014 vs. 2018

Mina drömresor - sommar 2013 vs. 2018

Sanna skrev för några månader sedan en riktigt rolig lista om hennes drömresor som 20 åring mot vad de är nu. Tyckte idéen är svinbra och kopierar den rakt av.

Då jag vände mig till mitt bloggarkiv för att leta fram alla smaskiga inlägg om drömresor som jag tidigare skrivit om, märket jag att.. Jag inte skrivit sådana inlägg på bloggen! Alltså kom igen, alla drömresor har jag sparat för mig själv. I Google docs och anteckningsböcker.

Ett litet inlägg hittade jag ändå. Vi tar en titt på de resorna jag drömde om 2014 samt vilka som är drömresorna idag!

Drömresorna 2014 – hur gick det sedan?

Teneriffa, Spanien

Teneriffa, Spanien

Jag och min familj firade jul på Teneriffa 2014 och ön överskred alla förväntningar! Underbar natur och lätt att hålla sig borta från de värsta all-inclusive komplexen. En resa jag kunde göra igen. Kanske inte till just Teneriffa men jul på någon annan ö vore inte helt fel?

Runt Lofoten, Norge

Runt Lofoten, Norge

Alltså kom igen Malin! Har ännu inte besökt Lofoten och tror tyvärr inte det blir den här sommaren heller. Jag hade tydligen redan 2014 en dröm om att se mer av Norden. En dröm som visserligen blivit verklighet över åren – och ännu mer så i sommar. Men trots det har jag inte sett Lofoten.

Berlin, Tyskland

Berlin, Tyskland

Besökte tydligen Berlin första gången 2014. Och ja, efter flera rundor tillbaka har jag kärat ner mig i staden precis så som jag trodde. Älskar storstadspulsen! Men vändor fram och tillbaka räcker för mig, behöver också min småstadskänsla och lugn ibland. Mmmm, kanske jag borde planera in lite mer Berlin framöver igen?

Transsibiriska järnvägen, Ryssland

Transsibiriska järnvägen, Ryssland

Ååh vilken drömmig resa! Har inte åkt Transsibiriska järnvägen, men jag har besökt både Ryssland och Kina sen inlägget skrevs. Och det är väl nästan samma sak? Inte? Den här drömmen får jag suga på en tid till tror jag.

Kuriosa: Transsibiriska järnvägen tar slut i Vladivostok, en stad som grundades under en expedition min förfader Jägerskiöld var kapten för.

Runt om i, Kina

Runt om i, Kina

Njaah, runtom i Kina har jag heller inte rest – bara i området kring Beijing. Å andra sidan har jag jobbat för ett kinesiskt bolag, vilket har varit en djupdykning i den kinesiska kulturen! Har idag långt mer förståelse och insikt i den kinesiska kulturen än vad jag tror jag kunnat få genom att resa runt i landet, så är väl rätt nöjd med den här punkten ändå!

Drömresorna 2018 - vart vill jag åka?

Drömresorna 2018 – vart vill jag åka?

Har redan i år varit på en långtida drömresa och känner mig fortfarande uppfylld och tillfreds av allt jag fått uppleva. Jag talar så klart om vår månad i Patagonien. Ett naturäventyr bortom allt jag vågat drömma om.

Övriga äventyr jag idag drömmer om

Övriga äventyr jag idag drömmer om

Att bosätta mig i Madrid för ett, två år. Jobba och leva på spanska, äta tapas varje dag och känna solen värma huden. Jag hoppas denna dröm blir verklighet, men eftersom jag inte vill flytta till Spanien ensam (Patrik måste ju med!) är detta inte enbart mitt beslut.. Vi får se!

Jag drömmer även om att besöka Kanada igen. Har familj i landet och önskar jag kunde besöka dem i Vancouver snart igen. Mina kusiner jobbar som trädgårdsmästare och vildmarksguider, så våra intressen ligger väldigt nära varan.

Har länge också drömt om att besöka Rumänien. Naturen verkar vara absolut fantastisk och jag skulle vilja lära mig mer om folket i landet.

Patagonienresan förstärkte bara min kärlek för och längtan till bergen. Vandring i Nepal skulle vara en absoluta dröm! Har bara hört dessa bergsvandring till t.ex. Mount Everest Base camp kostar rätt mycket, så finns risk för att denna resa budgetmässigt inte passar mig. Men vem vet!

Upptäck Finland och Sverige

Sist men inte minst, upptäcka mer i Finland och Sverige! Att podda om Finland har bara ökat mitt intresse för lokalt resande och upptäckande. Jag vill nu upptäcka alla olika Joutsan i landet och för egen maskin ta mig runt. Den här sortens resande kommer bli verklighet redan i sommar, tror jag.

Att drömma sig bort är bra

Då är det bara att vänta och se vart livet för mig. Det kan man aldrig veta, men drömma kan man ändå. Jag själv älskar att gå tillbaka och se hur planerna man en gång haft ser ut idag. Att märka man själv ändras och kanske drömmer om andra saker än för några år sedan är också hälsosamt.

Det är bra att se man ändras och utvecklas! För det är okej att ändra åsikt och tänka om. Idag är jag till exempel väldigt mycket mer miljömedveten än vad jag var 2014. Det betyder mina resor kommer att se annorlunda ut. Dessutom är jag ju också fyra år äldre, fast det har i och för sig inte ändra jättemycket på mitt resande..

Återkommer med rapport om hur väl jag nått mina drömmar om några år eller så, haha.

4 tankar om “Mina drömresor – sommar 2014 vs. 2018

  1. Va roligt att mina drömresor kunde inspirera till ett drömmigt inlägg här! Du har verkligen fått mig att dagdrömma om Patagonien – som givetvis kryddas av min brors många stories från den delen av världen. En dag så ska jag… :-)

    Vi bilade runt i Rumänien förra sommaren och hade en fantastisk resa. Kan verkligen, verkligen rekommendera landet till dig som gillar möten med människor, kultur och vandring!

    Ska för övrigt bli jättekul att äntligen ses IRL snart. Kram!

    • Ja, att läsa andras bloggar tycker jag är ett av de bästa sätten att inspireras på. Och ditt sätt att skriva är bara så medryckande och fint!

      Blir så glad att höra du drömmer om Patagonien – hoppas du får åka dit snart. Fast Helsingfors är en minst lika spännande resa! Vi ses snart :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.