← Tillbaka

Kvalitet, miljövänligt, hållbart, Halti – mina krav på utomhuskläder

I stolt samarbete med Halti.

Kvalitet, miljövänligt, hållbart, Halti - mina krav på utomhuskläder

Jag har aldrig varit en prylnörd – en person som har nyaste nytt inom kläder eller kanske elektronik och som satsar på kvalitet.

Hittills i livet har jag använt och utnyttjat det som funnits till hands. Mammas gamla byxor, en billig blus från H&M för att jag behöver den, några loppisfynd. Ett hälsosamt beteende att inte konsumera mycket. Men samtidigt har jag aldrig satsat på kvalitet för att det kostar lite mer och jag är rätt snål, och jag har heller inte kunnat slänga något.

Har haft en tanke om att aldrig slänga något före jag först använder slut det, det går sönder helt och hållet eller något är omöjligt att fixa. Sedan kan jag skaffa nytt eller uppgradera. Det är mina egna ramar och regler som styrt min konsumtion.

Jag har tänkt att saker är något man köper då man behöver det och inte för att man vill.

Och så träffade jag Patrik.

Kvalitet och välfungerande framför masskonsumtion och halvtrasigt

Kvalitet och välfungerande framför masskonsumtion och halvtrasigt

Jag och Patrik är ofta varandras motsatser. Där han är långsam och noggrann är jag snabb och slarvig, när han väljer chips tar jag glass och där han vill ha fläkt och kyla tål jag mycket mer värme.

Det fungerar för oss och det känns ofta som att jag lär mig så himla mycket av honom. Kanske just för att vi ser så olika på världen.

Tillbaka till materiella ting. Patrik har alltid varit en som gillar kvalitet och som avskyr att ha mycket (och halvtrasiga) grejer runt omkring sig. Han har introducerat tankesättet att det är okej att skänka bort något före det ligger i spillror, om varan inte längre har en funktion i det egna livet.

Låter extremt simpelt eller hur? Men för mig, herrejessus så länge det tog att våga släppa taget om det jag hade.

Uppgradera från regnjacka till regnjacka som håller vatten och är miljövänlig

Uppgradera från regnjacka till regnjacka som håller vatten och är miljövänlig

Patrik var den som bestämde att vi behövde nya regnkläder. Vi rör oss mycket ute och ibland regnar det såklart – men jag tyckte ändå min gamla regnjacka som inte andades och hade trasig huva dög finfint. Han tog ändå med mig till hans favorit outdoors brand Halti, som har en butik mitt i centrum av Helsingfors.

Där köpte vi oss varsitt set med regnjacka och regnbyxor av materialet DrymaxX® utvecklat av Halti. Och vilken skillnad det blev då vi kom ut i skogen! Att inse regnjacka och byxor kan hålla vatten i timmar, andas och vara snygga på samma gång var en sådan ögonöppnare för mig!

Man kan nästan säga att jag var frälst.

Idag är jag även stolt ambassadör för HaltiIdag är jag även stolt ambassadör för Halti
Kläder från Pallas-serien

Idag är jag även stolt ambassadör för Halti

Nästan två år och flera Haltiprodukter senare kan jag idag stolt titulera mig Halti-ambassadör. Halti är ett finskt outdoors brand med fokus på slitstarka och vädertåliga produkter. Under Haltis 40-åriga liv har produktutveckling och nordisk design alltid stått i fokus.

Men det som betyder mest för mig är att Halti som företag också värnar om miljön. Jag vill kunna stå bakom de produkter jag använder. Materialet X-Stretch, som används i det yttersta skiktet av de Halti ytterplagg jag har, står det att det förutom regn och vindtåligt, också är ekovänligt. Produkterna är bluesign® godkända.

Halti skriver att de vet personer som älskar natur också värnar om den. Fint, tycker jag!

Haltis nya webbutik i Sverige

Haltis nya webbutik i Sverige

Halti har i år lanserat sin webbutik i Sverige, på engelska. Produkterna finns i den sydvästra hamnstaden Åbo i Finland och därifrån leverar företaget idag produkter också till Sverige.

Det ska vi såklart fira! Jag får dela med mig en rabatt på 20% till Haltis webbutik då du använder koden MALIN20. Koden är i kraft ända tills den 31 augusti 2018 och den engelska webbutiken hittar du här.

Bor du i Finland kan du använda samma kod och välja att besöka den engelska shoppen eller den finska webbutiken.

Halti

För det är faktiskt okej att ibland uppgradera garderoben. Ut och njut säger jag bara! Naturen är för härlig för att inte upptäckas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.