← Tillbaka

Hur är det att jobba ihop med sin kille?

Hur är det att jobba ihop med sin kille?

Jag och min pojkvän har varit ihop i sex år och sambor i fyra. Vi delar intresset för vandring, cykling och naturupplevelser, samt reser ihop så mycket vi hinner. Vi spenderar mycket tid ihop – och utöver denna tid driver vi även företag ihop.

Hur går riktigt denna ekvation ihop? Hur är det att dela företag med sin partner?

Vår bakgrund som par

Vår bakgrund som par

Jag och Patrik träffades i jobbets tecken för nästan sex år sedan. Då frilansade vi båda för vår gemensamma kompis kreativa byrå och efter ett möte vi hade tillsammans bestämde vi oss att gå på öl.

På den vägen är vi.

Fem år senare, många frilansuppdrag, heltidstjänster och jobbtimmar senare bestämmer vi oss att skapa företag ihop. Vi har en bra kombinerad kunskapsgrund inom grafisk design, webbutveckling och marknadsföring – så varför inte bara stå på egna ben.

Våga ta steget att jobba ihop – hur gör man det?

Han och jag har från första början jobbat ihop och lärt känna varandra i respektive jobbroller. Detta tror jag underlättar enormt då man styr upp företag ihop.

Att inte behöva jobba ihop sig och samarbetet gör, att man kan hoppa direkt in i arbetet. Startandet av ett nytt företag kommer alltid att vara stressigt och mycket jobb, då underlättar det att man vet var man har sin partner.

Jag tycker dessutom att det är väldigt skönt att jobba ihop med honom, för det betyder mer tid tillsammans. Tid vi annars skulle lägga på vitt skilda projekt, men som vi nu kan arbeta på och mot samma mål.

Hur är det att jobba ihop med sin kille?

Det är stressigt och jobbigt också

Det jag upplevt som det jobbigaste med att arbeta ihop är vetskapen om att lägga alla ägg i en korg. Den tanken försöker jag skjuta undan genom att fokusera på vår typ av business. Vi är konsulter och jobbar med så många olika bolag och typer. Vi är inte beroende av ett företag och det gör att jag vågar satsa på oss.

Den andra grejen vi ibland kan uppleva jobbig är den luddiga gränsen mellan jobb och vår egentid. Suddig har gränsen alltid varit, men idag ännu mer än förut.

Jag tror vi kommer våga ta oss mer tid att stänga av datorn och telefonen då vi blivit varmare i kläderna.

Jobba ihop med sin kille

Den här sommaren kommer att bli en bra övergångsperiod. Vi har planerat in lite semester – och då tänker vi faktiskt bara ha semester!


Har du jobbat ihop med din partner? Gillar du det eller föredrar du att hålla jobb och privatliv separat?

17 tankar om “Hur är det att jobba ihop med sin kille?

 1. Har inte jobbat ihop med någon partner. Beror på vad det skulle vara för jobb hur integrerat jobb och privatliv skulle vara. Har alltid älskat att jobba så hade jag haft eget hade jag nog jobbat jämt.

  • Ja men exakt! Jag är lite lika som du där – har ibland svårt att lägga band på mig själv i jobbsituationer. Där är det guld att jobba med pojkvän, eftersom han ibland säga att det räcker nu. Fast han råkar också vara en som gillar att jobba, så ofta blir det nog att vi sitter lite för mycket framför datorn. Svårt med balansen!

 2. Nej, har aldrig jobbat ihop med min partner och vet inte om jag vill heller. Vi har varit nära att söka oss till varandras arbetsplatser ett par gånger men inte mer än så. Dock bloggar vi ju båda två och kanske skulle vi ha nytta av att slå våra kloka bloggar ihop men dit vet jag inte om vi tar oss inom överskådlig framtid, eftersom det är så mycket annat som händer runt oss.

  Intressant inlägg!

  • Ja, det är lite svårt att veta om det är en toppenidé eller genväg till katastrof. Vi jobbar också båda på olika agencies, så blir inte hundra procent tillsammans. För oss har ändå jobbandet fungerat väldigt bra, så om ni också någon vacker dag på allvar funderar på att börja blogga och jobba ihop säger jag KÖR! ;)

   Tack Daniel! (:

 3. Jag och min pojkvän jobbade på samma företag förr men hade helt olika uppgifter, förutom den där ena dagen då någon var sjuk och min pojkvän hoppade in på samma pass med mig i samma arbetsuppgifter. Blev KATASTROF haha :D Så, skulle aldrig funka för oss, men kul det funkar för er!

 4. Så modigt av er! Jag har aldrig jobbat ihop med en partner, tror inte jag hade velat det ifall det skulle ta slut eller liknande heller, vet inte riktigt hur man skulle hantera den situationen!

  • Ja, i de banorna har jag också tänkt, men så kom jag fram till att jag inte kan fundera på allt som kunde hända. Allt kan förändras i livet, så därför känner jag mer som att man nu ska göra det som känns rätt. Som att jobba ihop och hoppas på att allt går bra! Tack snälla för din intressanta kommentar!

 5. Jag och min pojkvän träffades också för 3 år sen på jobbet och vi har allt sen dess känt att vi så småningom vill starta ett gemensamt företag också :) just nu jobbar vi inte ihop och det känns lite konstigt ibland. Jag tror olika situationer passar olika par, och att jobba ihop passade oxå oss!

  • Tror att det säkert är väldigt mycket naturligare att jobba ihop om man träffats via jobbet. VI är också redan så vana med varandras jobb-personligheter att det gick smidigt att börja jobba ihop. Jag hejar på er och hoppas få höra mer om hur era företagarplaner ser ut snart! :) Glad midsommar!

 6. Hej, vi jobbar också ihop och har varit en helt naturlig väg sedan vi träffades, även om vi var i helt olika brancher. Vi sitter inte i knät på varandra och tar ofta olika delar i företagandet så vi har vår egna space. Men ändå så nöter vi tillsammans. Man blir väldigt sammansvetsad och känner varandra utan och innan… Och har man konflikter så jobbar man igenom dem, man kan inte ha så mycket hängande helt enkelt.

  • Tack för din kommentar! Nickar igenkännande åt den och håller fullt ut med dig. Tror också på att man blir snabbare att lösa konflikter, för att man är tvungen till det. Det är en bra grej! ;) Har ni alltså då ett eget företag under vilket ni båda jobbar eller blir det mycket jobb hemifrån via respektive företag?

 7. Alltså så intressant inlägg! Om jag och min kille skulle alls jobba inom samma bransch så tror jag absolut vi kunde jobba ihop eller ha företag tillsammans! Tycker de verkar funka så bra för er :) Dock tror jag att det är extremt viktigt att skilja på jobb och fritid så att man också prioriterar förhållandet, vilket ni gör!<3

  • Tack Corinne, oj så glad jag blir att höra det <3 Ja balansen mellan jobb och privatliv är super svår. Intalar mig att det kommer att komma med tiden, men vet faktiskt inte om det gör det.. Haha, nee för er vore det lite krångligare att jobba ihop. Eller vem vet - de mest framgångsrika företag är oftast kombinationer av två väldigt olika grejer som bara sen fungerar perfekt ihop. Kanske ni borde ge företagandet en chans! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.