← Tillbaka

Fyra dagar i Tallinn – bloggresa och somriga dagar med vänner

Fyra dagar i Tallinn - bloggresa och somriga dagar med vänner

Förra veckan spenderade jag fyra hela dagar i på den södra sidan av Finska viken. I Estlands Tallinn alltså.

Man skulle kunna tro att jag som bara bor två timmar med färja ifrån Tallinn skulle vara där jämt. Jag menar, mat och dryck kostar en fjärdedel jämfört med finska priser, och staden är väldigt lugn och mysig.

Det är jag ändå inte. Tror jag i genomsnitt besöker Estland tre gånger per år. Det är inte lite, men heller inte så mycket som jag kanske skulle vilja.

Tallinn, Estland

Oberoende, den här gången fick jag njuta av en väldigt varierande resa. Mina dagar i Tallinn började med bloggresa, sedan jobbdag hos kompis i Tallinn och slutade med ett veckoslut med Patrik och kompisar.

Urhärlig sommarvecka. Vi tar en närmare titt.

Ester är som finnarEster är som finnar

Ester är som finnar – behöver en liten push för att börja samtala med främlingar

På torsdagen var jag och fyra andra bloggare från Finland inbjudna till Tallinns av Sokos Hotels för att prova på deras nya sociala restaurangupplevelse, The Table på Amarillo.

Idén är att du placeras runt ett långbord med främlingar och där äter en gemensam middag med drinks i passlig mängd och lite lekar för att bryta isen.

Intressant koncept och himla kul att prova på.

Sokos hotel ViruSokos Hotel ViruSokos hotel Viru

Vi övernattade på Sokos Hotel Viru i samma byggnad. Var så skönt att bara rulla några trappor upp efter den brakmiddagen.

Sokos hotel Viru är för övrigt det första hotellet jag någonsin bott på i Tallinn. Mitt starkaste minne från då jag som liten besökte Estland med familjen, är just hotellutsikten över gamla stan och de höga fönstren.

Ännu idag gillar jag verkligen Viru. Ibland gör en ursikt en stor skillnad.

Tallinns TeletornTallinns TeletornTallinns TeletornTallinns Teletorn

Tallinns Teletorn – verkligen sevärt!

Följande dag åkte jag och Mirka, som också varit med på pressresan, ut till Tallinns Teletorn. Jag har många gånger tänkte det vore roligt att åka ut dit, men aldrig tidigare faktiskt gjort det.

Den här gången skaffade vi bussbiljett och åkte tjugo minuter ut från stan, via Tallinns långa sandstrand Pirita och upp till TV-tornet.

Det mest i Tallinn är fortfarande billigt. En bussbiljett kostar 1,20€, inträdet till Tv-tornet och den fina botaniska trädgården intill var 15€ (inte speciellt billigt..).

Besöket uppe i tornet var ändå så värt det. Vilken utsikt alltså! Rekommenderar varmt om du har några extratimmar i Tallinn.

En första gång i TallinnEn första gång i TallinnEn första gång i TallinnEn första gång i Tallinn

En första gång i Tallinn

På lördag morgon stod jag i hamnen och vinkade i färjan från Helsingfors. Ombord fanns Patrik och våra kompisar V1 & V2. V2 har på grund av kärlek flyttat till Finland för ett år sedan och detta var hennes första gång i Tallinn.

Ni skulle ha sett den ivern i hennes ögon! Tallinn är en absolut fantastisk stad, men det är så lätt att glömma och förbise då jag besökt staden fler gånger än jag är år gammal.

fyra dagar i Tallinnfyra dagar i Tallinnfyra dagar i TallinnTallinn, Estlandfyra dagar i Tallinnfyra dagar i Tallinn

Under lördagen strosade vi bara runt i gamla stan och under söndagen begav vi oss till det urbana café och restaurangområdet Telliskivi.

Tallinn, Estland

Resan gick i långsam och njutande takt – det var härligt att ta det lugnt tillsammans med goda kompisar. Att spendera en längre tid i sommaretallinn börjar redan bli lite av en tradition för mig. Sommarens södernresa.

Kanske du har något fint Tallinnområde på lager inför min resa nästa sommar? Eller ja, kommer säkert åka tillbaka förrän nästa sommar – så alla tips tas emot ;)

9 tankar om “Fyra dagar i Tallinn – bloggresa och somriga dagar med vänner

  1. Jag älskar Tallinn, brukar besöka det åtminstone två gånger per år. Jag gillar Pirita och hamnområdet där. Jag tycker om att gå längs med stranden och strandpromenaden, speciellt om det är fint väder. Köpa lite gott och ha en picnic.

    • Jaa, känner precis lika! Skönt att kunna ta det lugnt och njuta av staden istället för att bara åka på t.ex. dagskryssning och springa genom gamla stan. Tallinn är härligt!

  2. Vad härligt ni verkar ha haft det!! Vi ska också åka över till Tallinn med min kille och hans goda kompis från Sverige. Så svårt bara att tänka ut vad vi ska göra under några timmar i Tallinn. Man vill ju som se allt haha. Ska läsa igenom alla dina inlägg o göra upp en plan åt oss

    • Åååh så mysigt <3 Jaa med bara några timmar i staden hinner man inga långa vägar. Jag skulle satsa på att äta gott och lite lyxigare, kanske promenera till Kadriorg parken eller längs med stranden mot Pirita. Har din kille och hans kompis varit i Tallinn tidigare? Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.