← Tillbaka

PING Festival – viktigast är personerna och nätverket

PING Festival - det viktigaste är personerna och nätverket

Sedan jag blev egenföretagare på heltid i oktober 2017 har jag haft möjlighet att se min blogg som ett arbete. En lyx att kunna, samt våga, lägga ner den tid kanalen är värd. Ta mig tid att skapa relevant innehåll om resor, dela med mig om min kunskap inom marknadsföring och visa Finland den kärlek landet förtjänar.

För någon månad sedan blev jag antaget att delta i PING Festival, norra Europas största kongress för innehålls- och influencermarknadsföring, som internationell influencer. Har tidigare deltagit i evenemang där jag representerat mig själv, mitt eget brand och min blogg – men aldrig tidigare varit med om något så här stort och pampigt!

Två intensiva dagar av konferensen är nu över och jag tänkte det kunde vara intressant att dela med mig av mina erfarenheter av att festligheterna.

PING Festival - hur var det och vad lärde jag migPING Festival - hur var det och vad lärde jag mig

PING Festival – hur var det och vad lärde jag mig

PING Festival var exakt det spektakel jag hade förväntat mig. En färgglad karneval av så kallade content gurus och business hippies.

Programmet under dagen handlade främst om föredrag av intressanta personer med åsikter om framtidens marknadsföring eller influencerbranschen. Det alla förutspådde en framtid där trenden går mot att företag jobbar närmare med microinfluencers, alltså innehållsskapare med under 100.000 följare. Vissa säger man är micro om man har under 1 miljon följare, men oberoende är dessa nyheter hurra för mig!

Jag kände för att vara ärlig inte att jag lärde mig speciellt mycket nytt under konferansen. Visst, detaljer och visa tankar från talarna fanns det gått om. Men i det stora hela var festivalen mer ett bekräftande på att den här delen av marknadsföring existerar och behövs! Det är ingen liten mission heller.

Viktigast i världen - Jennifer Sandströmkontaktnätet och personerna i ens liv

Viktigast i världen – kontaktnätet och personerna i ens liv

Det intressantaste med hela konferansen var ändå utan tvekan alla de personer jag träffade. Jag hade väntat mig att mingla med företag och kanske knyta nya kontakter för framtida samarbeten. Det här hände visserligen, men det absolut värdefullaste jag tar med mig från PING Festival var ändå de möten med andra influencers jag fick äran att ta del av.

Min fina vän Jennifer var en given del av mitt PING-sällskap. Hon är den person som introducerat mig till flest personer i branschen och är super att hänga med. Tusen tack för båda dera!

Vi två varvade föreläsningar med poddarbete och körde glamoröst influencerliv, med att hoppa över kaffepauser för att banda in poddavsnitt istället. Jag hade en alldeles fenomenal PING tillsammans med henne.

Jennifer introducerade mig för den goa skogshippien och fotografen Rania och Linda som är driven businesskvinna och grundare till Influencers of Sweden. Utmärkta personer båda två, och ihop drack vi vin, badade bastu och åt burgare på hotellrummets golv.

Det viktigaste nätverket man kan haDet viktigaste nätverket man kan hav

Det viktigaste nätverket man kan ha

Utöver the Swedish crew träffade jag även en massa intressanta personer från både Finland och länder som Norge, UK och Tyskland. Det känns fint att märka man inte ensam kämpar som innehållsskapare. Att höra hur andra tagit sig fram och se vad de skapar för sina kanaler är inspirerande.

Ett väldigt bra branschnätverk och viktigt att se många företag också deltog för att lära sig mer om hur de kan använda sig av självständiga kanaler för sin marknadsföring.

I Finland är influencermarknadsföring ett så nytt koncept, att många företag och personer som inte rör sig i branschen, har svårt att greppa hela idéen och finessen. Genom att lyfta fram denna väsentliga del av marknadsföring som endast kommer att växa de följande åren ger vi inte bara vidare den kunskap vi inom branschen besitter, men gör samtidigt vårt eget liv lättare.

Läste ett bra inlägg på Grön i Åbos blogg om hur många ännu idag kan uppleva jobbet som bloggare. Kan inte säga det bättre, så bara läs det.

PING Festival - en upplevelse jag önskar du får vara med om

PING Festival – en upplevelse jag önskar du får vara med om

PING Festival var en lärorik och rolig upplevelse. Vad mer kan man önska sig? Utmattad efter två dagar av konstant minglande reser jag nu iväg till Riga för fyra dagar av post-tour, tillsammans med fyra andra internationella innehållsskapare.

Men först ska jag varva ner lite, vara tyst en stund och dricka upp mitt kaffe – det behövs!

2 tankar om “PING Festival – viktigast är personerna och nätverket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.