← Tillbaka

Jag har förälskat mig i video – tips för nybörjare!

I samarbete med Magnetic Latvia.

Jag har förälskat mig i video - tips för nybörjare!

Det roligaste jag vet just nu är att göra video! Jag älskar det tokmycket och känner verkligen det är ett medium jag vill utvecklas inom. Kanske har jag till och med potential att bli duktig inom det?

Men let’s face it.
Det är svårt och jag är en total nybörjare på videoproduktion!

Jag tror ändå just svårigheten är en stor bidragande orsak till att jag fastnat för video som format. Utmaningen är enorm och jag som person behöver kasta mig ut i det okända väldigt ofta för att hålla motivationen uppe.

Inom video finns det så många steg att bemästra och jag har bara börjat.

Malin och video passar ihop, men varför

Malin och video passar ihop, men varför?

Jag tror video som format passar mig väldigt bra eftersom det går i snabbt tempo. Inte själva produktionen då, men slutprodukten är i raserfart – i alla fall då jag får bestämma. Jag är väldigt snabb av mig i det mesta jag gör och därför gillar jag även väldigt mycket att konsumera video.

Dessutom är video verbalt och kreativt. Anser mig under mina goda dagar vara bådadera och gillar att öva på att tala inför kamera. Jag känner även att själva videoprocessen lär mig så mycket att jag inte vill sluta denna branta inlärningskurva. Med allt nytt känns det svårt före man bemästrar det, men jag älskar verkligen denna utmaning!

Det som tilltalar mig allra mest med video är så klart ändå hur mycket närmare man känner att man kommer en person, ett ställe eller en känsla i detta format. Det är svårt att fejka eller vara någon man inte är på video. I denna värld där det kan vara trixigt att veta vad som är verkligt uppskattar jag därför detta enormt.

Vad gillar jag inte med video?

Vad gillar jag inte med video?

Min förälskelse har inte bara varit som en dans på rosor. Jag är idag smärtsamt medveten om hur svårt det är att skapa bra video material, med både både högt produktionsvärde, samt engagerande innehåll. Det är så galet svårt och jag kollar idag på Youtube videon med en helt annan förståelse än tidigare.

Dessutom tar skapandet länge! Att producera och editera är mycket mer tidsdrygt för mig än till exempel bloggandet. Kan delvis också bero på att jag är mycket mer bekväm bakom kameran då jag fotar och vid Lightroom för editering, än vad jag är med rörlig bild och Premiere Pro.

min kära Fujifilm av min ännu kärare pojkvän

En grej som jag heller inte förväntade mig skull påverka videon så mycket som det gör. är utrustningen. Jag har alltid varit den typen som börjar och sätter igång med de förutsättningar jag har. Började fotografera med en gammal lånekamera, köpte en egen pocket och fick sist och slutligen min kära Fujifilm av min ännu kärare pojkvän.

Med video märker jag bara direkt hur mycket lättare vissa grejer skulle vara med ordentlig utrustning, som till exempel kamera menad för video och mikrofon. Fast utrustningen måste man ändå kunna använda riktigt för att den ska vara till någon hjälp, så det ända sättet att komma dit är att öva.

Här nedan finns min senaste video och första vlogg. En video jag är stolt över, men samtidigt ser så många brister i.

Fokuset är tokigt i början, något som vore lättfixat om jag hade en kamera jag kunde vända skärmen på så jag såg vad jag filmade. Ljudet blir stundvis rossligt av vinden eftersom jag inte har en skild mikrofon och scenerna där jag promenerar är inte smootha.

Men jag har kommit igång och jag har börjat. Detta jan jag fixa senare, men idag är detta utgångsläget.

Stolt presenterar jag min första vlogg

Stolt presenterar jag min första vlogg

Låt mig ändå stolt få visa dig min senaste video och första vlogg! Jag tar här med dig ut på kärrvandring i Lettland – något av det coolaste jag gjort på länge.

Hoppas du gillar den. Lämna gärna en kommentar om du vill se mer av denna typs minivlogg / resevideo. Jag gör gärna fler. ;)

Vill det se mer videon av mig hittar du min Youtube-kanal här. Blir superglad om du följer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.