← Tillbaka

Resebloggarens inredning – framkalla foton från resan

I stolt samarbete med Smartphoto.

Bloggare och foton - jag vill göra mer med mina bilder

Att både jag och Patrik idag älskar att fotografera är härligt då vi reser tillsammans!

När vi först träffades var jag inte intresserad av fotografering på djupare nivå, än att i farten trycka av några bilder med sned horisont och ogenomtänkt komposition. Att Patrik inspirerat mig till att fota mer, och framför allt mer genomtänkt, är jag så glad och tacksam över. Idag är fotografering den hobby som jag känner jag utvecklas mest inom och får bäst utlopp för min kreativitet i. Dessutom finns det verkligen inget bättre än att tillsammans med en annan fotonörd ge sig ut och fota!

Fotomålen för resan till Sydamerika var på grund av denna delade fotokärlek höga. Både jag och Patrik fotar med Fujifilm, vilket är ett stort plus då man reser tillsammans och kan dela utrustning. Vi hade med oss fyra objektiv (varav tre skulle ha varit nog), fem batterier (här skulle ett till varit välkommet) och ett stativ (som vi inte använde en enda gång tror jag). Vi hade också på förhand planerat vissa bilder, eller bildtyper, som vi ville ta så då vi äntligen kom iväg på resan var vi mer än färdiga för att fota!

Bloggare och foton - jag vill göra mer med mina bilder

Hem från Sydamerika kom vi med en hårdskiva innehållande 11.000 bilder och 125 Gb data. Tusentals bättre och sämre bilder av storstäder, sandstränder och bergslandskap.

Först tyckte jag det lät väldigt mycket! Fast räknar man ut vad det blir per dag och person, så är det inte mer än 80 foton om dagen. Det känns rimligt enligt mig?

Fotofakta från Sydamerika - vad gör vi med alla våra bilder?

Bloggare och foton – jag vill göra mer med mina bilder

En av de bästa grejerna med att blogga är att man också får användning för sina bilder. Som bloggare går jag efter varje destination igenom minneskortet i kameran, väljer ut de bästa och sparar för att publicera online. Jag har ett välorganiserat system för mina bilder på olika hårdskivor. Men där tar bildernas livslängd ofta i mitt fall slut.

Bilderna blir liggande på hårdskivorna och jag kan sporadiskt bläddra igenom dem om jag inför något inlägg söker den där perfekta empanadan eller solnedgången.

Nee-e, tänkte jag då vi kom tillbaka till Finland. Den här Sydamerika resan var för stor, för fin, för (ja nu blir det snuskigt ordval) legendarisk för att inte beundras var dag. Sagt och gjort, jag bestämde mig för att printa foton från resan och loggade in på Smartphotos sida, laddade upp en bunt med favoritbilder och beställde.

Printa resebilder - i samarbete med SmartphotoPersonlig konst är den bästa sortens konst

Printa resebilder – i samarbete med Smartphoto

Då jag beställde bilderna via Smartphoto stod det att de skulle komma om en vecka, 5-7 arbetsdagar. Men redan dagen efter gjord beställning då jag loggade in på mitt konto stod det att paketet var färdigt att skickas. Fyra arbetsdagar efter min beställning kom fotopaketet hem genom postluckan. Smartphoto finns i över 10 länder i Europa, så bilderna kommer inte från andra sidan jorden och har därför snabba leveranstider och korta leveranssträckor.

Deras utbud inkluderar allt från fotokort, datorprints, till t-skjortor och fotoböcker. Jag funderade först på att beställa en färdig fotobok för mina bilder, men eftersom jag älskar att pyssla tog jag vanliga fotografier av vilka jag själv kommer pyssla ihop fotoboken.

Det jag också uppskattar enormt med Smartphoto är att de har nöjdhetsgaranti. Det känns som en bra försäkring att veta företaget kommer ta en på allvar, om man skulle ha något som man inte är 100% nöjd med.

Framkalla fotonNu ska jag fortsätta drömma mig tillbaka till Sydamerika!

Personlig konst är den bästa sortens konst

Den här veckan har jag gått omkring här i vår lägenhet med ett leende från öra till öra. Ja, solen har såklart sin inverkan – men att konstant bli påmind om hur mycket fantastiskt detta 2018 redan har bjudit på, är helt klart den bästa medicinen mot efter-resa-melankolin som man kan drabbas av.

Jag har också fått möjligheten att bjuda på en rabattkod till Smartphoto åt dig med! Vill du också ge nytt liv åt dina reseminnen, gå då in på smartphoto.se (om du bor i Sverige – *annonslänk) och smartphoto.fi (för Finland) och ange koden MALIN30, så får du 30% rabatt på din beställning när du handlar för minst 150 kr/15 €. Koden är giltig vid ett köptillfälle per kund och gäller tom den 31 oktober 2018.

Nu ska jag fortsätta drömma mig tillbaka till Sydamerika!

Nu ska jag fortsätta drömma mig tillbaka till Sydamerika!

8 tankar om “Resebloggarens inredning – framkalla foton från resan

  1. Åh men vad bra! Jag som precis skulle sätta mig ner och välja ut foton jag vill skriva ut. Denna rabattkod kom verkligen lägligt hehe. Jag gillar verkligen att skriva ut foton man själv tagit. Då påminns man om allt det fina man varit med om och det ger i varje fall mig så mycket energi. Era foton ser för övrigt helt magiska ut, skulle så gärna åka dit någon dag!

    • Men vilken tajmingen! Perfekt tack snälla Corinne – håller verkligen med, det finns inte bättre konst än sån som verkligen betyder något för en❤️ så värt det!

  2. Så himla kul att resa med någon som delar din passion fotografering. Det är något jag också skulle vilja ha. På mina väggar sitter också bara mina egna foton, men tycker det är ganska svårt att välja ut bilder att sätta upp. Det börjar bli dags att uppdatera snart. :)

    • Ja men det är också hur kul som helst med egna bilder – trots att man alltid är mycket mer kritisk till det egna.. Tyvärr! Men jag, en riktig lyckospark att ha en privat fotograf med på alla resor som dessutom njuter av det precis som jag. :) Det är alltid roligt att uppdatera bilder och ger en helt ny känsla till hemmet. Lycka till med det stora projektet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.