← Tillbaka

Det värsta hotellet jag bott på – Minnen från världen

Corfu town

Som rubriken avslöjar ska jag idag tala om min allra värsta hotellvistelse. Detta inlägg tar oss tillbaka till Korfu, Grekland och året är 2016.

Jag och mitt reseteam Pats och Sofia hade i flera veckor backpackat runt i Albanien och Montenegro, där vi njutit av väldigt lite turism, billiga leverne och mycket att upptäcka. Efter en kort båttur från Saranda i Albanien landade vi på Korfu därifrån vi skulle flyga hem (pga. Norwegians billiga flyg).

Pink Palace Korfu

Vi var fullt inne i backpack mode och spenderade inte pengar på lyx eller onödigheter, och Korfus prisnivå kändes skyhög jämfört med fastlandet. Vi hade gjort research på vilket område vi ville bo, men bara snabbt kollat upp vårt hotell. Trots dåliga omdömen valde vi bara skamlöst det allra billigaste boendet vi hittade på området. Hur dåligt kan det liksom vara? Det här var ett gigantiskt misstag och vi betalade med att spendera en hel vecka på Korfus i särklass värsta hotell.

Agios Gordios

Korfus värsta hotell – Pink Palace

Allt har sin tid och för oss är partyhotellens tid definitivt ett avslutat kapitel. Det var ändå exakt det som vårt hotell på Korfu var, partyhotellet Pink Palace.

Vi kommer fram till Agios Gordios som är en underbar by på Korfu. Men där tar det härliga slut, Pink Palace är som namnet säger ett ljusrött palats. Det är byggnad efter byggnad, ett massivt komplex med rum för tusentals gäster. Vid incheckningen bjuds vi på Ouzo och det handlar mer om vilka alkoholtours som erbjuds och när de dagliga festerna börjar.

Pink Palace

Vi får också ett rosa armband som vi ska bära under hela vår vistelse. Detta armband visade sig fungera som effektiv varningsklocka då vi försöker hyra skoter och annat i stan. Ingen vill göra affärer med dessa partydjur och oansvariga tonåringar från Pink Palace.

Kanske rummet är bättre då? Nej, ett litet rum med två våningssängar, inget fönster utan myggnät framför gluggen ut och en toalett som inte spolar. Med förfest, fest och efterfest utanför rummet näst intill konstant.

Mat och dryck, Pink Palace

Mat och dryck ingår

I det förmånliga nattpriset ingick både frukost och middag. Frukosten var det positivaste med vår upplevelse och varje morgon drack vi litervis med kaffe, färskpressad juice och en massa olik frukostmat. Middagen var en snäppet konstigare upplevelse som vi inte var med om mer än en gång.

Middag serveras i en massiv hall, med tolvpersonersbord intryckta sida vid sida. Du blir placerad vid bord som de fyller på an efter och det finns tvång på stelt mingel. Maten var som från en skolmatsal och alkohol i fokus.

Pink Palace, privatstrand

Det bästa med Pink Palace – stranden

Det bästa med hotellet var ändå närheten till havet och den fina stranden. För oss blev det som en privatstrand. Vi är oftast bara är på stranden före dagens hetaste tider, och då ligger hela Pink Palace klientel bakfulla på rummen.

Booze cruise, Pink Palace

Mot tolv varje dag börjar ändå Pink Palace ökända Booze cruise. Då samlas hotellet på en båt som tar en ut på havet – poängen är att bli full och naken. Båten stannar vid en klippa man kan hoppa från och där ska man hoppa i naken, för annars är man en mes. Det här har vi ändå bara hört ryktas om, för vi åkte aldrig på Booze cruise.

Roadtrip på KorfuRoadtrip på Korfu

Korfu är ändå en underbar ö

Som ni kanske gissar spenderade vi minimalt med tid vid Pink Palace. Korfu är ändå en underbar ö, med så vacker natur och mycket att uppleva. Men bo för guds skull inte på samma hotell som vi! Hur snåla ni än är kommer det aldrig vara värt det.

5 tankar om “Det värsta hotellet jag bott på – Minnen från världen

  1. Fy vilken tråkig upplevselse :(. Hotellet är verkligen viktigt. Blir samtligt ganska ledsen när jag hör om partyhotell kanske främst båtarna. Unga människor som blir utnyttjade .

    Tänker ofta på studentresorna som ordnas numera. Hur många som gör saker de egentligen inte vill eller är redo för på grund av grupptryck .

    • Ja men exakt! Så himla stor del av resan att jag idag gör väldigt noggrann research före jag bokar boende. Och jag håller med dig till hundra procent, det blev som en masshysteri där. Du är en nolla om du inte festar varje kväll på det stället, vågar inte ens tänka på vad som försigicks på båtarna.

  2. Låter som ett ganska average backpackerhostel i Australien, haha! Men när det nu en gång heter HOTELL så skulle även jag ha lite andra förväntningar… Mitt värsta boende var ett hostel i Cairns – backpackers som betedde sig som grisar, köket såg fallfärdigt ut och vår sovsals badrum hade vattenläcka nästan jämt. Vad gäller det sistnämnda så droppade det även ner vatten ner till toaletten på första våningen, så jag började nästan bli rädd att vårt badrumsgolv var helt murket och kanske skulle falla in till slut, haha!

    • Haha, jaa lite som vissa backpack hostell i Australien – men då man väljer hotell vill man ha privatrum och hyfsat beteende! Och okej – nu vet jag klart var jag inte ska bo nästa gång jag har möjligheten att resa till Australien ;) Fast alla såna här jobbiga upplevelser blir tillsist roliga minnen, så kanske man behöver dem för att uppskatta alla fina boenden man varit med om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.