← Tillbaka

Resa med vänner – budgettips till Köpenhamn

Resa med vänner - budgettips till Köpenhamn

Då vi reste runt i Argentina fick jag ett meddelande från min kompis. “Vill du komma med till Köpenhamn och överraska vår kompis på 30-årsdagen”, frågade hon. Eh självklart, svarade jag och bokade biljett direkt då jag hade möjlighet.

En tidig morgon i april satt jag och några av mina bästa kompisar oss på ett flyg mot Köpenhamn.

Resa med vänner - budgettips till KöpenhamnResa med vänner - budgettips till KöpenhamnResa med vänner - budgettips till Köpenhamn

Överraskningar är svårare för den som organiserar

Där vi satt på vårt brunchställe med den varma solen i nacken och väntade på att födelsedagsbarnet skulle anlända, blev det så glasklart hur svåra överraskningar är för den organiserande.

Det var svettiga handflator, nervösa skratt och ett eeevighetslångt väntande tills det ovetande födelsedagsbarnet plötsligt kom uppför trapporna och vi stämde in i ett rungande ja må hon leva.

Sedan korkade vi champagnen och festen var ett faktum.

På agendan stod restaurangbesök, långsamma promenader i Fælledparken och skrattande tills tårarna rann. Tänk att vi lyckades med allt detta! Bara ett härligt vårväder fattades oss men vi kompenserade med mycket kärlek.

Ingen billig stad - tre budgettips till Köpenhamn

Ingen billig stad – tre budgettips till Köpenhamn

Vill man ha roligt med kompisar måste man se till det går på allas villkor. Man måste respektera allas viljor och värderingar, kompromissa och se att alla får det utrymme de förtjänar. Viktigt är också att se till resan passar allas plånbok.

Hur man kan leva lite billigare i Köpenhamn är det jag tänkte snacka om idag. Jag delar med mig av tre konkreta tips för att bo och turista lite billigare.

Budgettips nummer ett i Köpenhamn - AirBnb + kodBudgettips nummer ett i Köpenhamn - AirBnb + kod

Budgettips nummer ett i Köpenhamn – AirBnb + kod

Köpenhamn är ingen billig stad. I ett kompisgäng där alla har alldeles för mycket att berätta, spelar utöver budgetfrågan, även denna sociala aspekt in då man väljer boende.

Då vi började planera resan var Airbnb det klara valet. Är du påväg på resa med din kompisar och vill bo på Airbnb, kan du använda denna kod för att få en rabatt på 35 € för ditt första boende.

Vi hade en liten trädgård så de stunder vädret tillät satt vi utomhus och snackade. Alla promenader på stan och restaurangbesök varvades också hemma hos oss med frukost och kvällsmys. Älskar Airbnb!

Budgettips nummer två i Köpenhamn - Kollektivtrafik och dygnsbiljettBudgettips nummer två i Köpenhamn - Kollektivtrafik och dygnsbiljett

Budgettips nummer två i Köpenhamn – Kollektivtrafik och dygnsbiljett

Vet ni att ni kommer röra er mycket i Köpenhamn rekommenderar jag att ni köper en 24 timmars resebiljett. Den kostar 150 DKK, vilket är lite på 20 €, och med det kan du åka alla tåg, bussar och metro i hela stan.

Vi som rörde oss mellan stan, födelsedagsbarnets hem nära Kongens Nytorv och det härliga området Østerbro där vi bodde hade verkligen nytta av denna fantastiska biljett. Minskar på dyra taxiresor och tar dessutom alla i gruppen i beaktande, då alla inte gillar promenera lika mycket som jag.

Dessutom var jag en natt i Køge, där en annan av mina kompisar bor tillsammans med sin pojkvän. Härligt att smidigt kunna ta sig ut till en annan stad och tillbaka med samma kort.

Budgettips nummer tre i Köpenhamn - Donkey cyklarBudgettips nummer tre i Köpenhamn - Donkey cyklar

Budgettips nummer tre i Köpenhamn – Donkey cyklar

En dag då det duggregnade och våren kändes långt bort bestämde vi oss för att hyra cyklar och se Köpenhamn the local way.

Donkey cyklar fungerar som vilka citycyklar som helst och för att använda dem behöver du bara ladda ner en app och lägga till ditt kreditkort.

Sedan swishade vi runt i stan och varje gång tiden höll på och ta slut lade vi till lite mer. Mer praktiskt än i Helsingfors då appen hela tiden fanns till hands för tidsförlängning och cykellåsning. Men tyvärr är också dessa cyklar dyrare än i Helsingfors, då en dag kostar 70 DKK, runt 11 €. Billigare än annat transportmedel ändå.

Extra tips - Drive NowExtra tips - Drive Now

Extra tips – Drive Now

Vill ni ändå förflytta er bekvämt i Köpenhamn (eller annanstans i Europa), rekommenderar jag varmt appen Drive Now. Ange koden N75FK4UZ3J6C då du sajnar upp, så kostar medlemskapet bara 9,99 € och du får 20 minuter gratis körtid!

Köpenhamn är ett bra alternativ för kompisresor

Köpenhamn är ett bra alternativ för kompisresor

Köpenhamn är ett väldigt bra alternativ då man reser med kompisar. Det är nära och man kommer dit behändigt med flyg (från Finland) eller tåg och buss. Dessutom är det möjligt att göra budgetvänliga alternativ i staden, trots att jag upplever att Köpenhamn är dyrare än Helsingfors.

Oberoende var vår helg där 100 % fantastisk och jag skulle när som helst resa dit med mina kompisar igen! Fast en helg i skogen sitter precis lika fint – att göra tid för kompisarna är det som är viktigast.

6 tankar om “Resa med vänner – budgettips till Köpenhamn

    • Ja verkligen härligt att resa med vänner <3 och att ha vänner i olika länder att besöka också! Gör det, Köpenhamn the local way är en upplevelse!

  1. Tack för fina tips, jag ska spendera några dagar i Köpenhamn i sommar :) Har redan bokat ett vandrarhem så kör nog på det då det ligger i ett så mysigt område enligt vad det verkar. Men dygnsbiljett kunde jag ju satsa på en av dagarna, kanske kunde se till att göra alla sevärdheter som ligger utanför promenadavstånd just den dagen :) Annars tänkte jag försöka promenera mycket.

    • Så härligt det låter! Du kommer säkert få det jättefint i Köpenhamn, älskar hur storstadig den känns jämfört med Helsingfors till exempel. Och ja, jag hejar alltid på att promenera så mycket som möjligt då man reser. Man hinner uppleva så mycket mer liv på det sättet jämfört med om man åker buss. Ska bli roligt att följa din resa till Danmark!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.