← Tillbaka

Summan av blogathon – vi lanserar vår nya podd Faraway Finland!

Summan av blogathon - vi lanserar vår nya podd Faraway Finland!

Blogathon är något av det roligaste jag gjort jobbmässigt i år. Kanske får blogathon till och med delad första plats med mina månader som digital nomad i Sydamerika? Så fantastiskt roligt var det faktiskt att åka ut till landet och skriva, dricka bubbel med tacos, bolla tankar och idér, och bocka av element på den där långa to-do-listan som aldrig blir kortare.

Mer om hur vårt blogathon var och vad vi gjorde hittar du på mina tre roliga och smarta bloggkollegors kanaler. Kugge skriver om vad hon planerat åstadkomma under blogathonet och vad hon sist och slutligen fick till stånd. Jennifer skriver så fint om oss och om idén bakom blogathonet. Corinne blev peppad att göra stora förändringar på bloggen, men är snart tillbaka med nytt material.

Ny poddserie här på bloggen - Hur startar man en podd utan förhandskunskap?Min agenda för blogathonMin agenda för blogathonMin agenda för blogathon

Min agenda för blogathon

Jag åkte ut till Kugges landställe med två punkter – en lista av måsten jag skjutit framför mig allt för länge och ett nytt projekt att planera.

Den första punkten handlade om att uppdatera LinkedIn med mina nya jobb, presentationer och helt enkelt se till att mitt business visitkort online var uppdaterat. Samma gällde bloggen. Hade som mål att skriva om min bio, om mig sidan och alla andra presentationer jag har på sidan.

Allt detta fick jag gjort – och redan under den första dagen! Vi gick å andra sidan och lade oss först vid två tiden, men jag fick fan gjort det som hängt med alla sju månader som jag varit egenföretagare!

Den andra punkten på listan handlar om ett nytt projekt som jag och Jennifer lanserar i dag!

Blogathon ledde till något stort och nytt – vi lanserarar vår podd Faraway Finland

Faraway Finland är en podcast om Finland. Den handlar om hur det är att leva här, samt vad det som skiljer sig i detta land jämfört med Sverige. Vi vill lyfta Finland och försöka visa hur mycket fint och intressant det faktiskt finns här.

Idag släpper vi de två första avsnitten, lyssna på podden Faraway Finland – Europas bortglömda hörn här.

Summan av blogathon - vi lanserar vår nya podd Faraway Finland!

Ny poddserie här på bloggen – Hur startar man en podd utan förhandskunskap?

Samtidigt vill jag lyfta en ny serie jag tänker köra här på bloggen. Den kommer att handla om hur det är att starta podd som nybörjare. Jag kommer genom hela processen dokumentera vad vi lärt oss och vad som inte går riktigt som planerat.

Funderar du på att starta podd kommer du inte behöva göra samma misstag som jag gjort!

Podcast, blogathon och videoeditering - blir det mer digital nomadigt?Min agenda för blogathonPodcast, blogathon och videoeditering - blir det mer digital nomadigt?

Podcast, blogathon och videoeditering – blir det mer digital nomadigt?

Buzzword å sida, men då jag funderar på förra veckan och vad vi höll på med blir det så självklart att vi är just digitala nomader. Jag är så glad och pepp på vårt blogathon och på min och Jennifers podcast.

Vet ni – jag njuter fullt ut av det här livet!

9 tankar om “Summan av blogathon – vi lanserar vår nya podd Faraway Finland!

 1. Hej!
  Sjukt intressant att få veta mer om Finland! Jag ska resa dit (till Turku/Åbo) för att studera i ett år och ser fram emot allt jag ska få uppleva där borta. Därför känns det dessutom för mig extra relevant och roliga att redan innan få lyssna och lära mig mer.

  Ser fram emot att höra mer! :)
  Mvh,

 2. Ni ser ut att ha haft det fint! Och vilket resultat också :-) Grattis till nya podden! Saknas verkligen inspiration till att få svenskar att resa över.

 3. Älskar konceptet. Gjorde en blobbweekend, kombinerad jobb, blogg och weekend i Florens i höstas, var så lyckat. Älskar att kötta tillsammans så det ni just prövat skulle jag gärna göra.
  Ser fram emot podd, ska bli kul att följa.

  • Ååh så härligt! En blobbweekend skulle jag också gärna pröva på , låter hur bra som helst :) Det jag gillar med blogathonet var att det verkligen inte krävdes så mycket förhands förberedelser. Det var mer att tuta och köra. Tror säkert du skulle gilla. Blir också så glad om du lyssnar på podden!

 4. Kul idé! Hittade bloggen via “Svenska Digitala Nomader”-gruppen. En idé kanske är att transkibera/summera podcasten och översätta till engelska och därmed få in mycket organisk söktrafik.

  • Hej Poyan, välkommen till min blogg och så roligt att du hittat hit! Det låter som en väldigt bra idé – har även funderat på att ha en summering av denna blogg på engelska också. Hittills har det bara ännu inte blivit så, men kanske i framtiden. Tack för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.