← Tillbaka

Tre bra saker – vågar du också anta utmaningen

Det är alldeles för lätt att klaga. Ta upp det som gått snett eller det som varit dåligt.

I Finland (och Sverige?) kategoriseras framgång, lycka och positiva tankar allt för lätt som skryt eller att man är lite dryg. Alltså halå, varför?! Tror vi alla skulle ha det lite bättre om vi vågade ta fram det fina i livet lite oftare.

I dag är det precis det jag ska göra. Blev i förra veckan utmanad av min genomsnälla vän och drivna kollega Jennifer, att reflektera kring tre bra grejer i mitt liv.

Detta är en utmaning som figurerat i Finland de senaste månaderna. Blev tidigare utmanad på Facebook. Svarade av någon märklig orsak inte då på utmaningen. Skulle varit kul att ha de svaren av Malin pre-långresa i Sydamerika att jämföra med dessa post-långresa svar.

Nu svarar jag i vilket fall som helst gärna på utmaningen och det är huvudsaken. Det är bra att reflektera kring glada grejer – så här är mina tre bra!

Tre bra saker med mina dagar

Tre bra saker med mina dagar

– Att pussla ihop mina dagar exakt som jag vill. Jag kan välja hur jag komponerar dagarna och arbeta med det som jag känner tar mig i rätt riktning. Dessutom är jag nu efter Sydamerika helt nykär i internet och min dator, då jag varit så länge ifrån båda två.

– Jag har balans mellan jobb, vänner, familj, hobbyn och egentid. Den här ekvationen anser jag själv är nästintill omöjlig. Men idag känner jag mig inte stressad eller otillräcklig, så som jag ofta känt mig tidigare.

– Min och Pats gemensamma vardag. Att vi nu igen kan mysa omkring hemma om kvällarna, jobba lite eller bara hänga på soffan framför Netflix.

Tre bra saker med mig - Skåldö

Tre bra saker med mig

– Det drag jag själv uppskattar mest är mitt driv och förmåga att komma igång och få saker gjorda. I min värld är det kort mellan tanke och verkan, samt funderar sällan på vad ett beslut kommer betyda om fem år. Jag är orädd för nya utmaningar och tycker det är väldigt tillfredsställande med stora förändringar. Väljer att se det här som positivt, trots att det har medfört jobbiga situationer där konsekvenserna inte är lika kul.

– Jag har lätt för att lära känna nya personer och det har gett mig en massa fantastiska personer i mitt liv. Personer i olika åldrar och med olika bakgrund, människor jag lär mig av och som vidgar min förståelse och gör mig till en mer accepterande och snäll person.

– Får ofta hör att jag är positiv. Det tycker jag är väldigt fint och jag försöker var dag att se det goda i allt som händer och dela de tankarna med andra. För positivitet smittar och kan jag inspirera eller motivera någon annan till ett mer gynnsamt tankesätt, ja, då blir jag alldeles varm inombords.

Tre bra saker i mitt liv

– Möjligheterna. Jag känner att min portfolio av erfarenheter och arbeten, möten och försök, i dag är vägande och möjliggör en massa spännande på jobb- och projektfronten. Hoppas fortsätta fylla den med relevant material som fortsättningsvis öppnar dörrar för mig.

– Stabiliteten och tryggheten.
Jag har en sambo jag är så lycklig med, en relation där vi värderar, hjälper och skrattar, och tillsammans har ett hem i Helsingfors. En familj som no matter what alltid finns där om det krävs och som stöttar mig i mina drömmar. Vänner som alla världens sorger kan ventileras med. Denna stabilitet är kanske en förutsättning för att våga leva som jag och ta alla svängar lite extra skarpt?

– Resorna och äventyren jag får vara med om. Är så tacksam över allt jag redan fått se och uppleva – och det blir mer!

Tre bra saker i mitt liv - Skåldö

Tre bra saker det här året


– Vår långresa i Sydamerika januari till mars.
Platserna, människorna, livsöden, kulturen och framför allt vad jag lärt mig. Det här är en resa jag ännu om fem år kommer referera till, “då när vi var i Argentina..”.

– Vi är hemma i Finland igen. Att resa och upptäcka är det absolut bästa jag vet, men för att hålla det så behövs vardagskontrasten. Vara hemma i den miljö jag känner och nu igen njuta fullt ut av det är fenomenalt!

– Alla dörrar jag har möjlighet att öppna.
Egenföretagandet förde med sig en massa nya möjligheter att säga ja till roliga projekt och nya utmaningar. Ser framemot att faktiskt göra det och hoppa huvudföre in i nytt, på samma sätt som jag gjorde med video då jag blev egenföretagare.

Tre bra saker med bloggande

Tre bra saker med bloggande

– Först är det nätverket och människorna helt klart. Nu då bloggen blivit en central del av mitt arbete har jag också börjat visa den kärleken den är värd och blev till exempel tidigare i veckan medlem i Influencers of Sweden. Det blir ett bra och peppigt ställe att lära känna ännu fler branschmänniskor.

– En orsak att skapa och vara kreativ varje dag. Bloggvärlden utvecklas hela tiden och till bloggen räknar jag alla sociala kanaler, video, foto, text – ja en massa kreativa roliga grejer, som jag tack vare bloggen håller på med på daglig basis! Kreativitet är som vilken annan talang, använder man inte den är det svårt igen i början.

– Vad bloggandet möjliggör.
Desto bjussigare man är på bloggen desto mer får man själv tillbaka. Det kan vara hjärtevärmande mejl från någon av er härliga läsare, en samarbetsförfrågan eller som sagt en ny bekantskap som vill ta en kaffe. Fint!

Utmaningen går vidare..

Utmaningen går vidare..

Det här är en bra påminnelse om hur mycket sjukt fint man har i livet. En bra orsak att låta listan om tre bra saker i mitt liv gå vidare!

Jag utmanar Lina, bloggkollegan jag träffat alltför lite trots att vi bor i samma stad, Sanna som alltid skriver så fint man aldrig vill inläggen ska ta slut, samt Marianna på Instagram, för hon vill lära sig svenska.

2 tankar om “Tre bra saker – vågar du också anta utmaningen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.