← Tillbaka

Bussresor och bergsväggar i Peru- Minnen från världen

Nu då vi faktiskt befinner oss i Sydamerika tänkte jag berätta ett historia från en tidigare gång vi var på denna kontinent. Året är 2014 och jag och Pats backpackade runt i nordvästra hörnet av Sydamerika.

Bussresor och bergsväggar Peru

Bussresa genom Peru

Detta minne utspelar sig i en buss i Peru. Vi var påväg från Lima till Arequipa och hade på grund av den 17 timmar långa resan bestämt oss att åka nattbuss dit.

Då vi reser i Sydamerika brukar vi vara noga då vi väljer bussbolag, om det såklart är möjligt att välja! Kvaliteten, säkerheten och känslan varierar stort bussbolagen emellan, här har jag skrivit ett inlägg om det.

Bussen vi åkte med hade två våningar och vi hade lyckats boka in oss längst fram till höger på den övre våningen. Då bussen rullade ut från Lima hade det redan börjat skymma och vi båda jobbade lite på bloggarna, skrev och fixade bilder, samtidigt som höghusen kring bussen byttes ut mot majästetiska bergslandskap. Sömnen kom sakta smygande, så som så ofta då jag sitter i ett fordon som sakta skumpar fram.

Bussresa i Peru

Ett obehagligning väckning

På morgonen vaknade jag av att solen lyste mig i ögonen. Jag tittade på Patrik som satt på min vänstra sida och såg honom sitta upp spikrakt med uppspärrade ögon. Han viskade att jag inte skulle titta ut genom fönstret till höger om mig – vilket jag klart gjorde.

Ett lodrätt stup ner i havet. Vi körde högt uppe i bergen på en smal sandväg som slingrade sig mellan en lodrätt bergsvägg till vänster och ett flera hundra meter högt stup till höger. Där upp på andra våningen såg det ut som om vi åkte långt över kanten. Det ilade till i magen.

Bussresor och bergsväggar i Peru

Fast sen kunde jag inte låta bli att plocka fram kameran och försöka föreviga denna märkliga väg vi åkte på (lyckades inte tyvärr). Patrik som ofta för svindel på höga höjder tyckte det var sådär med vägen. Jag som är rädd för mycket, men inte just höjder, njöt av spänningen.

Några timmar senare började bussen rulla ner från bergen och vår destination skymtade i fjärran. En alldeles magisk rutt – kanske vi nästa gång borde ta en buss som bara åker på dagen istället?


Minnen från världen är min bloggserie med korta historier från olika resor runt världen.

3 tankar om “Bussresor och bergsväggar i Peru- Minnen från världen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.