← Tillbaka

7 barrios (områden) du inte får missa i Buenos Aires

7 områden i Buenos Aires

Buenos Aires är mer mångkulturellt och omväxlande än jag tänkt mig före jag åkte hit. Jag förväntade mig en Sydamerikansk storsad, som Lima eller Bogota, men Buenos Aires är något annat. Här ser man att Argentina är en utvecklad välfärdsstat, att huvudstaden attraherar immigranter och att landet historiskt sett varit i kontakt med många andra kontinenter och länder.

På samma sätt som Singapore är en europeisk mjuklandning till Asien är Buenos Aires det i Sydamerika.

7 olika områden i Buenos Aires

Buenos Aires är en speciell stad på många sätt. Här finns inga direkta sevärdheter, utan själva staden är sevärdhet i sig. Här finns flera olika områden, som alla har sina egna unika drag, och det är det som gör Buenos Aires så levande och intressant.

Eftersom områdena i Buenos Aires är själen i staden tar vi en närmare titt på dem. Här kommer sju intressanta områden att besöka i staden.

Centrumet San Nicolas, microcentroCentrumet San Nicolas, microcentro

Centrumet San Nicolas, microcentro

San Nicolas, eller microcentro, kan man säga är centrum i Buenos Aires. Det är här man hittar huvudbulevarden Av. 9 de Julio som sägs vara världens bredaste aveny (i alla fall enligt argentinarna), nationalteatern och operan Teatro Colon, Plaza de Mayo och Plaza San Martin finns.

På det här området finns också stadens shoppinggata, som är gågatan Florida. En gata full av liv där du aldrig vet vad du kommer få se till näst – och där du ska hålla hårt i plånboken.

San Nicolas erbjuder förutom liv och rörelse, snabbmat och cafér, cambios där man kan växla pengar till god kurs, företag och shopping för alla. Men området är inte det allra mysigaste.

Monserrat, nära centrum men inte för dyrtMonserrat, nära centrum men inte för dyrtMonserrat, nära centrum men inte för dyrt

Monserrat, nära centrum men inte för dyrt

Vi valde att bo i Monserrat som är stadsdelen nära, fast lite sydöster om centrum av Buenos Aires. Det här är ett gammalt område i Buenos Aires, där rikare folk tidigare bodde. Idag är det ett bostadsområde med hotell i överkomlig prisklass, matbutiker i varje knut och ännu fler musikbutiker. Fråga mig inte varför, men musik är konstigt stort i denna stadsdel!

Trots att restauranger överlag är dyra i Buenos Aires hittade vi ändå flera billigare blandningar av restaurang och snabbmat på detta område. Inte det godaste, men man blir definitivt mätt efter en dag på stan.

Här finns allt man kan önska sig av ett område man bor på och jag kan varmt rekommendera Monserrat.

Vardagligt lugn i San TelmoVardagligt lugn i San Telmo

Vardagligt lugn i San Telmo

San Telmo ligger bredvid Monserrat men är den lugna lillebrodern. Husen är mindre och pulsen lägre.

Det här området är perfekt för en eftermiddagsstroll, att sitta ner på någon varm terrass och skriva blogg eller vykort och att ta en öl eller två. Dessutom övar många gatuartister här och det finns tango på varje torg.

Lyxiga RecoletaLyxiga RecoletaLyxiga Recoleta

Lyxiga Recoleta

Recoleta är ett av de äldre, finare områdena i Buenos Aires som ännu idag är väldigt high end. Området ligger lite norr om centrum av BA och byggdes där, efter att Gula Febern börjat härja i arbetarkvarteren. Epidemin av Gula Febern är den värsta som drabbat Buenos Aires, där mellan 10-30% av stadens population dog, och elitens önskan var att komma långt bort från smittan. Alltså byggdes Recoleta.

Idag är Recoleta ett område med lyxhotell där kändisar bor, ambassader och 5-stjärniga restauranger. Husen här är galet vackra, stora palats där endast en familj tidigare bott.

Området är definitivt värt ett besök, en promenad för att spana in husfasader, men här finns inte så mycket liv enligt mig.

Coola PalermoCoola PalermoCoola PalermoCoola Palermo

Coola Palermo

När vi kom till Palermo kände jag att, det är här Buenos Aires är. Alltså, så som jag tänkt hela staden såg ut med färggranna låga hus med öppna fasader och musik på varje gata.

Även om beskrivningen passar in på Palermo, så är detta runt 10 kvarter stora område inte riktigt så traditionellt. Det här är de facto hipsterkvarteren i Buenos Aires, med pizza- och burgerrestauranger, ölhak i industriell stil och heladobarer med glass i avokadosmak. Här finns experimentella klädbutiker och nischade smyckesaffärer. Något för var hipster och till på köpet en underskön vibb.

Vi njöt av att långsamt strosa runt i området, ta en massa bilder och äta och dricka gott. Mitt tips är ändå att alltid kolla priser före du väljer ett ställe att gå in på. Palermo är inte billigt fast områdets urbana miljö vittnar om motsatsen.

Fancy området på önFancy området på önFancy området på önFancy området på önFancy området på ön

Fancy området på ön – Puerto Madera

Inne i Buenos Aires känner man inte av närheten till havet. Luften står stilla och doften av hav täcks av avgaser och matos. Buenos Aires är trots det en kuststad och bara man går österut från centrumet kommer man till Puerto Madera som är ett nybyggt lyxområde. Det är här de högsta skyskraporna finns och här varje innergård har en port med vakt.

Det här är också området där Buenos Aires nationalpark Reserva Ecologica Costanera Sur finns. Över tio kilometer av sandväg, gräsmattor och skog där argentinarna joggar, picnincar eller slumrar i skuggan av träden. Här har man också möjlighet att se stora fraktfartyg passer och njuta av den ljumma havsbrisen.

Turistiska BocaTuristiska Boca
Turistiska BocaTuristiska Boca

Turistiska La Boca

La Boca är det mest välkända området i Buenos Aires och inte utan orsak. Området är färgglatt, sprudlar av energi och allt är gjort för turism. Det här är det ändå området i Buenos Aires där vi kände att det över huvudtaget finns turister i staden. Kanske inte en dålig sak, för området var faktiskt upputsat och väldigt trevligt med alla restauranger, tangouppträdande och musik.

Det jobbiga med Boca är området det ligger på, vilket är mitt i ett mer oroligt område. Det sägs att man inte ska promenera till Boca, eftersom rån är väldigt vanligt. Ta hellre en taxi eller bussen den sista biten till Boca. Vi promenerade till området bredvid Colonia Express och tog en taxi för 2 euro (50 pesos) till Boca.

Alla områden bildar tillsammans det mångkulturella Buenos AiresAlla områden bildar tillsammans det mångkulturella Buenos Aires

Alla områden bildar tillsammans det mångkulturella Buenos Aires

Kort sammanfattat finns det något för alla i Buenos Aires, vare sig du gillar lyx eller är en bohem backpacker.


Har du varit i Buenos Aires och vilket är i så fall ditt favoritområde?

6 tankar om “7 barrios (områden) du inte får missa i Buenos Aires

 1. Härliga bilder från BA. Har inget favvo område direkt, tyckte det var en allmänt härlig storstad med karaktär men saknade närheten till havet.

  • Tack snälla❤️ tyckte själv det var en väldigt svår stad att fota med så mycket liv och rörelse. Kände också att det var finheten med BA, mycket karaktär och kontrast. Havet var ja lite för lpngt bort, men de rika i BA får i alla fall njuta av det

 2. Bra sammanfattning! BA är SÅ ljuvligt. Är min favoritstad efter Berlin (och väldigt lika tycker jag). Åh, borde verkligen boka en ny resa till Argentina …

  • Tack Kugge <3 Det är alldeles underbar storstad, så glad över att vi också flyger hem därifrån så man har en till orsak att spendera mer tid där! BA får man inte för mycket av - bara att boka nästa resa ;)

 3. Hej!

  jag åker till Argentina på lördag. Har du någon rekommendation om does and don’t och bättre ställen att bo på? :)

  Tack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.