← Tillbaka

Professionella mål jag nått under 2017

Professionella mål jag nått under 2017

2017 var professionellt sätt ett väldigt omvälvande år för mig. Vägen hit där jag står idag är kantad med mycket jobb och långa dagar, samt en stor dröm om att oberoende plats kunna jobba på projekt jag brinner för med personer jag väljer att jobba med. Drömmen är ännu inte 100% nådd, men många, svåra och stora steg har tagits under 2017.

Idag kan jag fritt kombinera resandet, resebloggandet och jobbet inom marknadsföring. Något jag faktiskt inte trodde jag skulle kunna för ett år sedan. Då satt jag på en fast tjänst som krävde, lärde och formade mig långt mer och snabbare än de flesta arbeten. Att våga ta beslutet att säga upp mig kändes väldigt långt från min bekvämlighetszon. Men så hände livet och plötsligt vågade jag, vilket jag är så galet tacksam över.

Nu då 2017 är ett minne blott vill jag lyfta fram de professionella mål jag nått under det gångna året och är allra stoltast över.

Professionella framgångar under 2017

Professionella framgångar under 2017

Egenföretagare på Salmiak Creative

Måste bara börja med att nämna företagandet. Förutom att jag bygger upp mitt eget brand och företag under Salmiak, frilansar jag också via företaget på stora marknadsföringsbyråer. Det här har gett mig en djupare insikt i världen för marknadsföringsbyråer, och jag har lärt känna och fått äran att jobba med många inflytelserika personer inom marknadsföring i Norden.

Det här är förresten ett tips för dig som frilansar och söker mer uppdrag. De flesta byråer behöver fler händer så hör dig för där!

Titulerats Resebloggare

Nu är jag officiellt resebloggare, så kände jag då jag själv dök upp i tv-rutan med namn och titeln resebloggare. Under julhelgen var jag med på de TV-nytt, vilket är de officiella tv-nyheterna på svenska i Finland. Jag var intervjuad om i egenskap av reseexpert och är så himla stolt och glad över att de kontaktade just mig!

Gjort samarbeten på bloggen

Har under året också insett att bloggen är en viktig del av mitt företagande, som jag också vill bygga och satsa på. Jag har därför tackat ja till pressresor och gjort sponsrade inlägg med brand jag verkligen tror på. Har också tagit över Instagram-konton och samarbetat med andra bloggare. En hel massa nya grejer att lära mig. Tack vare att jag tidigare jobbat den sidan av bordet som förhandlar fram paket med influencers, kände jag mig aldrig helt ute på hal is.

Studerat nytt inom mediebranchen

Har länge tänkt att jag ska börja med video. Lika länge har jag av en eller annan orsak inte gjort det. För några månader sen kom jag äntligen igång med att författa manus, filma, prata inför kamera och editera. Sjuttons mycket att lära mig, men varje video tar mig ett steg närmare att mästra denna svåra konst. För ärligt talat tycker jag faktiskt video är ännu svårare än jag trott. Men jag kämpar på.

Lärt känna resenätverket i NordenLärt känna resenätverket i Norden

Lärt känna resenätverket i Norden

Det här året har jag lärt känna så himla många fina personer inom resebranchen i Norden. Har gått på event och haft möjligheten att umgås och lära känna det finska resenätverket, eftersom det är här jag bor. Trots det har även många relationer till svenska resebloggare grott fram, men tyvärr ännu bara online. En dag hoppas jag vi träffas!

Professionella mål jag nått

Jag är stolt över vad jag presterat

Redan då jag läser denna lista, kan jag inte annat än att vara stolt över vad jag åstadkommit under detta lilla år som så snabbt rusat förbi. Jag hoppas 2018 blir ett lika produktivt år!


Vad har du professionellt åstadkommit i år som du är extra stolt över?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.