← Tillbaka

Packa necessären inför resan (du behöver inte mer!)

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Skönhetsbloggare eller resebloggare?

Har jag blivit skönhetsbloggare?

Nee, resebloggare fortsätter jag vara och med den här arsenalen kommer ni förstå varför. Den är minimal och rymms i en necessär.

Vissa grejer här är specifika för långresa, andra för vandring, men i det stora hela är det dessa produkter som åker ned i necessären då jag reser.

Dags att packa necessären inför resan – detta packar jag ner i min necessär då jag drar ut och reser.

Tvätt och lotion

Packa necessären inför resan – Tvätt och lotion

Det som tar upp mest utrymme i necessären är mina tvättmedel och lotion.

Shampoo och balsam har jag med som torrvariant, shampokaka. Dessa små tvålbitar motsvarar 2-3 flaskor shampoo och balsam, och man undviker risken för att det ska läcka och klotta ner hela necessären. Personligen har jag alltid med mig dessa geniala hårprodukter då jag reser, eftersom de sparar både utrymme samt ger ett underbart resultat. Ett startkit med shampoo, balsam och behållare kan du lätt beställa hem online, beställ shampokakor här.

Lite kroppstvål packar jag också med, fast bara i små samples från tidigare hotellvistelser. Dessa brukar man kunna plocka med sig under sin resa och på hostell finns det ofta gemensam tvålpump på väggen.

Kroppslotion har jag ändå med på som fullstor burk, jag vet inget värre än att vara kruttorr och måsta spara på lotion. Kokos är också min favoritdoft, så den här passar bra på alla vis.

Jag har haft vuxenacne som jag ätit medicin, p-piller och antibiotika för under en längre tid. Idag mår min hud rätt bra, även om tillfälliga inflammationer förekommer. Under vinterhalvåret mår min hud ändå oftast väldigt risigt och därför provar jag nu nya ansiktsprodukter. Till denna serie hör ett tvättmedel och en ansiktskräm – båda är ekologiska och passar för alla hudtyper och tvättar skonsamt men effektivt huden.

Deodorant är väl givet?

Jag brukar också ofta ha med mig tvättpulver i en lite plastpåse, men den här gången köper vi tvättmedlet på plats i Sydamerika. Pulver i plastpåse kan se…eh, lite suspekt ut.

Packa necessären inför resan (du behöver inte mer!)

Packa necessären inför resan – Sjukvård och hygien

Plåster och desinficerande duk är guld då man vandrar, för skavsår kan verkligen förstöra en vandring riktigt rejält.

Huvudvärkspiller, allergimedicin och muskelsmärtstillande är annat viktigt att packa ner, för om man skulle börja må dåligt vill man kunna försöka fixa sig direkt.

Samma gäller solkräm och handsprit, fast de används i förebyggande syfte, såklart.

Jag har alltid även med bomull, tops och ett litet sykit, som jag plockat med mig från något hotell. Nål och tråd använder jag överraskande ofta på resa. En liten rakhyvel kan vara trevligt nu som då och menskoppen får man klart inte glömma under långresa. Menskopp hittar du för runt 150-200 Kr på bland annat på apoteket.

Min mor är tandläkare så åker ingenstans utan egen fluortandkräm, tandborste och tandtråd.

Smink och skönhetsprodukter

Packa necessären inför resan – Smink och skönhetsprodukter

Detta är den onödigaste kategorin som ändå innehåller mycket jag börjar sakna om jag inte har med allt.

I sminkväg bär jag med på ögonfransböjare, mascara och ögonbrynspenna – det är allt smink jag använder hemma, så vill jag piffa till max kan jag det även på resa. Har också ett läppbalm och ett läppstift eftersom de är direkta fräschetshöjare enligt mig.

Spegel för applicering av det hela och två specialkrämer för oväntade och akuta hudproblem.

Har även med pincett, nagelklippare och nagelfil, samt ett ljust nagellack så man inte behöver fixa naglarna fast lacket skulle vara lite bortskavt på vissa ställen.

Borste, hårklips och hårsnodd och där har vi min skönhetsrutin i ett nötskal!

Resa necessär - packlista för necessär

Packa allt för resan – packlista för necessär

För att underlätta mitt packande har jag gjort en överskådlig Excel, med alla packkategorier under skilda underrubriker. Här hittar du till exempel min kompletta necessärpackning.


Har du frågor kring vad du packar med i necessären på resa? Kommentera gärna nedan!

17 tankar om “Packa necessären inför resan (du behöver inte mer!)

 1. Åh vilket kul inlägg att läsa! Kanske blir jag inspirerad och gör ett liknande! ;) Är den rosa påsen din menskopp påse? SÅ FIN JU i så fall.

  Kikade på packlistan i excel också, så strukturerat! Fnissade lite åt rinkka och listade ut att det betydde ryggsäck, hehe.

  • Tack Jennifer – o jaa, gör det! Tror du det blir fler eller färre produkter du använder?

   Den rosa är menskoppen, så definitivt en till orsak att använda de

   Hihi, ja men tycker rinkka är så beskrivande. En ryggsäck kan vara en liten skolväska medan en rinkka alltid är en stor backpackerryggsäck. Kram!

  • Nej exakt! Man behöver minimalt – det som skiljer min packning från de flesta andra ör mitt behov av ansiktsvård för min akne. Annars gäller litet och lätt. Intressant att kolla in er packning, tack att du delar!

 2. Så intressant! Har aldrig rest längre än en vecka, men brukar packa betydligt mindre än detta oavsett vart jag ska. Min vanligaste tid att resa är 3 nätter, och då packar jag så att det får plats i en carry on för flyg, så max 10 flytande grejer. Brukar gå fint! Hade varit intressant att själv se exakt vad jag packar ner faktiskt!

  • Tack snälla Beatrice! Håller helt med – då jag reser över förlängda veckoslut brukar jag också bara ha carry on. Det betyder såklart mindre burkar av shampoo och lotion osv. Men då man reser för flera månader är det ingen idé att packa så smått, burkarna kommer ändå att ta slut och då mpste man köpa det som finns just på det stället. Det kan bli dyrt och i alla fall inte litet till storlek det är verkligen intressant att ta en titt på sina packningsvanor ibland!

  • Tack för att du delar med dig, intressant! Vi har faktiskt med oss både ficklampa och pannlampa denna gång då vi tältar mycket, och så den söta Morakniven multiverktyg är smart!

 3. Oj, det där var ändå bra mycket mer än jag brukar ha med mig, även på långresa. Sminkar mig i princip aldrig på resor, kanske mascara på typ nyårsafton haha. Allt jag har med mig får plats plastpåsen man har i handbagaget. Har aldrig flytande saker i incheckat bagage. Har varit med om för mycket olyckor – trots typ fem påsar runt. Lotion, shampo, tandkräm och sånt som behövs i större förpackningar på längre resor köper jag alltid på plats. Ofta är man ju flera som reser också och då är det ju smidigast att dela.

 4. Tack Tina för din kommentar – mitt svar hade tyvärr aldrig publicerats pga. dåligt nät i Patagonien! Så här kommer det istället. Jag reste alltså i flera månader, samt jobbade utomlands, vilket leder till att man kan behöva stora burkar med sig. Och ja, sen backpackade vi, så har ingen skillnad om man köper på plats eller har med hemifrån. det ska liksom ändå bäras med på. Det blir sist och slutligen en del att släpa på, trots att man inte tar med något onödigt! :)

 5. Hej! Vilken bra packlista, jag är en av dem som har med mig alldeles för mycket men less is more ska vara min bästa vän när jag ska iväg på en backpackingresa i 7 månader. Jag undrar över torrvarianterna av schampo och balsam. Vart köper du dessa och dessutom förvaringsaskarna som du har där med? Är något av det smartaste jag sett!
  Ha det gott från en icke så rutinerad traveler :)

  • Hej Viktoria! Så kul att höra från dig och att du ska ut och backpacka i sju månader! :) Ja less är verkligen more då man reser länge. Rekommenderar verkligen shampookakorna, till exempel Lush säljer dem. Behållare kan man också köpa där och sedan återanvända. Önskar dig en härlig resa och hör av dig om det är något mer du undrar över. Kram!

 6. Klok packning! Borde investera i schampoo- och balsamkakor själv.. Fast tvättar håret så sällan att jag oftast klarar mig med små reseflaskor eller engångsförpackningar. Jag är inte sån torris, så jag brukar nöja mig med en lite aloe vera gel som funkar mot myggbettklåda, som aftersun och som fuktgivare samtidigt :) Har en liten korg full med miniatyrprodukter som jag har att ta av när jag ska på resa.

  • Tack Maria! Jag rekommenderar varmt shampookakorna för längre och kortare resor. Då man en gång har dem så spelar de ingen roll om man åker med dem eller engångsförpackningar, de tar lika mycket utrymme. Men ja, håller med om att miniatyrprodukter är ett måste då man reser med handbagage :) ett tecken på att du är resebloggare då du har korgen färdigpackad hemma ;) Tycker själv det är väldigt jobbigt att alltid släpa med på salva, men utan sådant får jag väldigt mycket finnar redan på några dagar – så har alltid med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.