← Tillbaka

Välj boende på resa – Resebloggaren tipsar

Boende på resa - Resebloggaren tipsar

Den allra vanligaste frågan jag får som resebloggare är hur jag väljer vart jag ska fara näst och vad jag ska göra där. De frågorna försökte jag mig nyligen på att besvara i det här inlägget, så idag tänkte jag tala om den näst vanligaste frågan jag får. Hur hittar jag unika och budgetvänliga boenden på resan?

Boende på resa

Vem gillar inte nystärkta lakan och en dyna fluffig som en dröm, stor bufféfrukost och rena, glänsande ytor? För att få allt detta betalar man oftast priset i unikhet. Dessa boenden är ofta hotellkedjor eller stora resorts, massproducerat. De ligger ofta mitt i centrum, eller långt utan för stan.

Hur hittar man då de mysiga, urbana eller coola boenden på hippa och mindre turistiska områden?

Det här är mina bästa tips för att hitta det ultimata boendet på resan.

Olika former av boende på resa och mina kommentarer

Boende på resa - HostellBoende på resa - Hostell

1. Hostell – som ett hotell, fast roligare

Hostell är definitivt valet för den sociala resenären. Till sovplatsen hör ofta ett vardagsrum, kök eller terrass där man kan samlas – och där det faktiskt är okej att tala med främlingar! Hostell kostar dessutom mindre än hotell, vilket också ofta betyder de ligger på billigare områden än hotell. Kanske i de urbana kvarteren som är up and coming? Så länge de är några gator bort från de värsta turiststråken är jag glad.

Dessutom behöver hostell inte betyda sovsal. Då vi reser bor vi oftast på hostell och i 90% av fallen tar vi privatrum. Då får man alla de sociala samt budgetmässiga fördelarna av hostell, men samtidigt en god natts sömn i eget (simpelt) rum.

De bästa sidorna för hostell är Hostelworld och Hostelbookers. Och kom ihåg att kolla in reviews! Inte haka upp dig på enstaka negativa kommentarer utan kolla på helheten, eftersom kvaliteten på hostell varierar stort.

Boende på resa - AirbnbBoende på resa - Airbnb

2. Airbnb eller annan homestay – för mysare, familjer och grupper

Airbnb eller hyra lägenhet av någon dit man ska är ett annat utmärkt alternativ. Det här passar sig bäst då man är flera personer som reser och min vill ha det privata fast gemensamma stället att umgås på.

Då jag och min familj reser hyr vi oftast lägenhet av någon. Då får man själv laga frukost och middag de dagar man väljer att inte gå ut. Och så får man tassa omkring i pyjamas och dricka rödvin tillsammans om kvällarna. Mysigt!

Liksom med hostell lönar det sig att läsa reviews före man bokar, för kvaliteten varierar.

Boende på resa- Couchsurfing

3. Couchsurfing – det billigaste alternativet

Reser du ensam och gillar du träffa nya människor är Couchsurfing guld! Bo gratis hemma hos någon, i bästa fall får du en lokal guide och vän på köpet. Couchsurfing fungerar också på hemmaplan om man längtar efter en mer internationell vardag.

Med Couchsurfing ska man ändå göra en noggrann due diligence före man åker hem till någon. Det är inte en eller två gånger som någon tagit kontakt eller jag varit påväg till någon som varit mer ute efter ett ligg än en ny kompis.

Boende på resa - campingBoende på resa - camping

4. Camping – nära naturen och annorlunda upplevelse

Camping och tältande är något jag och Pats älskar! Gångerna det är möjligt att tälta är det verkligen budgetvänligt och rekommenderat. Men det är helt klart lite mer krävande att hitta tältplats i storstad, eller motivation då det är -20 grader.

Trots det har vi tältat utanför städer och cyklat/åkt bil/buss in till städer då vi velat uppleva mer än förort eller natur. Speciellt bra passar tält för roadtrippen. Praktiskt då man har möjlighet att stanna där man kan tälta.

Tips för unikt boende

Bonus! Mitt bästa tips för att hitta unikt boende

Ta mobilen och zooma in på området du ska åka till. Skriv någon av ovanstående boendeformer (.. eller hotell, eller B&B, eller ..) i sökfältet och tryck sök. Då hoppar alla dessa boendeformer upp på kartan, zoomar du in och trycker sök igen, så får du ännu fler. Många boenden har inte webbsida eller är svåra att hitta då man googlar, men på det här sättet har vi flera gånger lyckats hitta unika och alternativa boende. Det är ett kul sätt att utforska boende tycker jag.

Hoppas du har nytta av dessa tips då du nästa gång beger dig ut på äventyr!Vad är ditt bästa tips för att leta boende utomlands?

3 tankar om “Välj boende på resa – Resebloggaren tipsar

    • Hej Linda! Så kul att höra från dig – svarade din kommentar via mobilen ett par dagar sedan, men tydligen har det varit strul på för den har inte sparats här. I vilket fall som helst, ja! Jag länkar till dig i ett inlägg som jag kommer publicera snart, jag meddelar dig närmare då det är live. Tills dess hoppas är du välkommen att fortsätta kika in här. Ha en riktigt skön julhelg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.