← Tillbaka

Tre knep för billiga flygbiljetter

Är du backpacker, reser på obestämd tid, har en tight budget eller väljer att flyga billigt, då har du kommit rätt. Jag har samlat mina tre bästa tips för billiga long haul flyg i detta inlägg + video tutorial.

Tre knep för billiga flygbiljetter

Res mer och spara pengar på flygbiljetter

Då vi talar long haul, interkontinentala flygningar, talar vi oftast om dyra biljetter och svårt att hitta bra deals. I Europa är vi bortskämda med Black Fridays och andra rabatter då flybiljetter slumpas bort till 20€, 80€ eller högst lite på hundringen. Här krävs inte många knep för att hitta billiga flyg. Men det krävs i desto större utsträckning då du flyger till andra delar av världen. Det är också då biljetterna oftast är dyra.

Jag är du backpacker, reser oftast på tight budget för att kunna resa mer och ofta och har som resebloggare bokat mycket flyg. I video tutorialen nedan avslöjar jag mina tre bästa tips för billiga long haul flyg – som alla kan göra!

I videon talar jag om tre grejer jag alltid gör då jag letar flyg till andra delar av världen. Följer du dessa steg kommer du garanterat att hitta den bästa möjliga rutten dit du vill i världen.

Tre steg till billigare long haul flyg

Experimentera med flygdestinationen

1. Experimentera med flygdestinationen

Mitt första tips är att inte spika slutdestinationen direkt. Det här kan låta som ett skumt tips, men tänkt så här; då man flyger långt har man oftast längre tid på sig. Då spelar det alltid inte så stor roll vart man tar sig?

I Sydostasien kan Bangkok vara en bra layover, trots att du egentligen vill till Kuala Lumpur. Priserna till dessa städer kan variera enormt då man flyger ända från Europa och att köpa ett till, kortare flyg inom Asien är oftast billigare än att experimentera med long hauls.

Den här första kollen gör jag oftast i en flygsökmotor(adlink) och utrönar på ett ungefär nivån olika städer emellan på det området jag vill till.

Detta steg bra att göra om under några dagar eller veckors tid, eftersom flygpriser kan variera stor från dag till dag. Att ha en idé om prisnivån på flyg är viktigt.

Experimentera med flygdatumet

2. Experimentera med flygdatumet

Då du har undersökt och bestämt vart det är du flyger, är det dags att klura ut när det blir. Vi behöver ett datum.

För det är Google flights det absolut bästa verktyget. Där kan du ta reda på vilka datumkombinationer som är de förmånligaste och kolla vilka flygbolag som flyger vilka dagar. I videon ser du bättre hur jag använder Google flights.

Jag rekommenderar ändå inte att du köper flyg via Flights, för priserna tenderar vara dyrare än via andra services.

Hitta flyget och vänta med att boka

3. Hitta flyget och vänta med att boka

Nu har vi kommit fram till det sista steget, det enda steget för de flesta som reser. Det är nu jag öppnar en flygsökmotor. Momondo, Supersaver (adlink) eller Skyscanner (som är Pats favorit och inte Supersaver som jag säger i videon) är alla likvärdiga alternativ. Använd den du gillar mest eller kör dem parallellt som jag oftast gör.

Nu är det bra att hålla i minnet att du inte direkt ska boka flygbiljetten. Efter all research du gjort hittills har flygpriserna antagligen gått upp, fast du kör incognito. Flygsökmotorn läser av alla klick och sökningar, och tror därför ett visst flyg är super populärt, vilket automatiskt gör det dyrare. Lönar sig att låta allt lugna sig några dagar, och sedan boka biljetten.

Knep för billiga flygbiljetter

Flygbiljetten är nu bokad – grattis!

Bra jobbat – nu har du bokat din flygbiljett till ett grymt pris! Med lite extra arbete kan man spara in mycket pengar och därför också resa mer. En bra deal tycker jag och verkligen värt det.


Ps. Kolla också in mitt bonustips i slutet på videon! Och gilla min Youtube-kanal för mer tutorials.

12 tankar om “Tre knep för billiga flygbiljetter

 1. Ett annat tips är att alltid boka via en återbäringssida typ refunder eller cashback eller bonusway – på det viset får du ju dessutom en massa pengar tillbaka att använda till nästa resa. Själv använder jag refunder, som också är kopplade till hotels. Sist bokade jag boende för 14000 papp för en gruppresa som jag tog på mitt konto – och får tillbaka 3,5% av den summan=)

  • Gud vilket bra tips Tina! Detta måste jag definitivt lägga till i guiden direkt. Har själv använt mig av cashback sidor för annat, men faktiskt inte för hotell eller flyg! Detta måste ändras :)

 2. Hej! Det där om att när du söker på flygresor, så stiger priserna till den destination du är intresserad av. Därom tvista de lärda som dom säger. Jag har försökt googla på det och många hävdar bestämt att det inte stämmer. Men jag vet inte. Så ett tips är ju att söka på olika datorer också. Nu planerar jag en resa till Asien och har följt med prisutvecklingen under en längre tid på olika rutter, samma datum. Prisen rör sig nog upp och ner. Men nu väntar jag med spänning… på Quatar Airways kampanj, Quatar Festival…. jag hoppas verkligen att den kommer. Har satt allt mitt hopp till den :). bästa priset skulle jag ha fått i oktober för att resa i Mars. Det är lite som aktiemarknaden… man borde genast slå till och det skulle jag ha gjort redan i oktober om det inte skulle ha varit för mitt resesällskap. Det är ett pussel som inte alltid är så lätt med allas tidtabeller.

  • Hej Anna-Lena! Jag håller helt med om att det är svårt att veta vad som verkligen stämmer – men jag har märkt att det generellt verkar bli bättre om man låter priserna komma ner lite efter intensivt googlande ;) En annan dator är klart ett utmärkt alternativ, men tycker då också att priserna kan vara högre eftersom rutten i sig är “populärare”.

   Tror också kampanjpriser kan vara ett utmärkt sätt att kapa hem bra biljetter! Bra dessutom också om resesällskapet nu är färdig att boka! Hoppas du hittar fenomenala flyg!

   • Tusen tack föresten för tipset på Google flights. Det har jag faktiskt inte kommit att tänka på! Skall testa lite på det också verkar vara väldigt överskådligt.

 3. Bra tips! Det har också hänt mig att jag bokat en flygbiljett och tre veckor senare hittar jag samma rutt för flera hundra kronor billigare. Jag bokade åt mig själv förra hösten till New York. När jag sedan skulle hjälpa min bror till samma resa så kostade hans biljett femhundra kronor mindre. Exakt samma flighter.

  En djungel det där. :)

  • Men exakt, håller helt med! Och så känns det också som att när man kommer på ett trick för hur “något fungerar”, så byter formulan till nästa dag. Inte lätt, haha ;) lika snopen blir man dessutom alltid om man gör en dålig flygdeal. Djungel är rätta ordet.

 4. Finns massa möjligheter om man letar lite! Över jul och nyår är det stort tryck och höga priser till asien från skandinavien. Jag tänkte om lite och såg om jag kunde hitta något annat då T&R Bangkok kostade 10 000:- på datum då man använder minst möjligt semesterdagar. Jag bor i Oslo, så det är min utgångspunkt. Jag bokade flyg til shanghai som kostade 2200:- och vidare till Phuket från Shanghai 1800:- . Hem från bangkok 4800:- Det blir 8900:- och man får se lite mer då vi stannar i shanghai i 4 dar. Vi bokade direkt hos alla flygbolag. Vi blir borta 3 veckor totalt.

  • Ja men exakt! Bara man orkar göra lite research kan man spara mycket pengar. Det är lite tidsdrygt men jag själv tycker det alla gånger är värt att spara lite pengar. Tre veckor i Asien låter väldigt härligt – njut av semestern!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.