← Tillbaka

Minnen från världen – Roadtrip på Teneriffa

Minnen från världen är en ny bloggserie med korta historier från olika resor runt världen.

Roadtrip på TeneriffaRoadtrip på TeneriffaRoadtrip på Teneriffa

Vi åker på roadtrip på Teneriffa

I min familj har vi ingen jultradition som vi följer år efter år. Vi gör istället lite som vi känner och ibland gör vi det som vår familj gillar mest – reser. För tre år sedan firade vi julen på Teneriffa och bodde på den södra sidan av ön i Los Cristianos. Några dagar hyrde vi bil och åkte runt ön. Det här minnet är från en av de roadtripparna på ön.

Puerto de la Cruz, Teneriffa

En dag åkte vi till norra sidan av ön, till områden runt Puerto de la Cruz, för att upptäcka mer av Teneriffa. Landskapen där är underbara. Höga berg som sträcker sig upp från kusten och ett upproriskt hav med stora vågor som slår mot stranden. Det är väldigt fint där och vi spenderade en hel dag med att promenera omkring och äta lunch eller glass från gatuförsäljare (för mig och Miriam).

Berg på Teneriffa

Då vi började köra hemåt var det ännu ljust, men som solen sig ter närmare ekvatorn gick den snabbt ner. Allt medan vi körde på de små, slingrande bergsvägarna över ön. Underskatta aldrig bergens inverkan på avstånd! Sträckan Puerto de la Cruz – Los Cristianos är fågelvägen inte ens 50 km, men då man kör på smala bergsvägar tar det väldigt mycket längre än att köra än normalt.

Pappa hann bli lite stressad före vi säkra, men i mörkret, kom fram till Cristianos.

Familjen Lundsten på Teneriffa

Kvällsöverraskningar från dagen

På kvällen gick vi och lade oss sent som vanligt. För mycket att prata om och trots att alla var trötta ville ingen gå och lägga sig. Till slut stupade jag ändå i säng men fick inte riktigt tag i sömnen. Jag mådde lite illa.

Låg så tills jag av någon anledning tassade in till mina föräldrar för att berätta jag mådde illa (?!?). Jag hann med nöd och näppe in på deras toalett förrän jag började kasta upp.

Hörde min syster säga något från rummet bredvid, och när jag en stund senare kom tillbaka till rummet jag delade med henne, hittade jag också henne hukad över wcn.

Matförgiftning. På Teneriffa. Av glass.

Malin på Teneriffa

Jaa, man kan tydligen lyckas med det mesta och glassen vi köpte av gatuförsäljaren hade antagligen smultit och blivit fryst ett par gånger om.

Tänker själv sällan på vad det är jag äter utomlands, eftersom jag inte har problem med magen eller några matallergier. Som tur gick matförgiftningen denna gång snabbt om och vi kunde fortsätta njuta av julveckan.


Minnen från världen – Läs det första minnet från Kenya här.

3 tankar om “Minnen från världen – Roadtrip på Teneriffa

  1. åh, fina Teneriffa <3 Jag har ju bott där i perioder :) Själv tror jag att jag fick en väldigt lindrig matförgiftning av en mojito. Har inte klarat av att dricka den drycken sedan dess. Stor igenkänningsfaktor förresten från bilden från toppen av Guaza, där har jag varit ett par gånger <3

    • Jaaa, Teneriffa är nog en väldigt fin ö <3 Men shit, mojito som är så gott. :D Det är aldrig roligt med matförgiftning, även om den skulle vara lindrig..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.