← Tillbaka

Mina 9 bästa på Instagram 2017

Min absoluta favoritkanal i år har varit Instagram. Jag älskar det visuella och njuter av att fundera kring hur jag berättar min resehistoria bäst. Kan inte få nog av att inspireras av andras resebilder och är så glad över möjligheten att ta del av så många fantastiska världar.

Stories har slagit igenom stort i år och efter en skeptisk början har jag nu anammat de snabba klippen och mindre genomtänkta vardagsglimtarna. Jag ser verkligen framemot ett nytt år med Instagram. Att se vartåt applikationen färdas och att själv utvecklas inom foto, kreativitet och text. Jag ser framemot att skapa ännu mer än i år!

Men före vi hoppar över till 2018 tar vi en titt i backspegeln. Låt mig få presentera: mitt år 2017 och mina 9 bästa på Instagram.

Mina 9 bästa på Instagram
Plats 7 (326 likes), 8 (320 likes), 9 (313 likes)

Mitt år i siffror

Under 2016 publicerade jag lite över 200 bilder och ni gillade dem nästa 30.000 gånger. I år var målet att publicera en bild per dag, alltså 365 bilder totalt. Detta kan jag stolt säga att jag nästan lyckats med, då Instagram vittnar om att jag publicerat över 300 bilder under år 2017. I år har ni gillat mina bilder nästan 75.000 gånger. Blir så galet rörd, kan inte annat än att ödmjukast tacka för att ni vill hänga med mig på Instagram! Nästa år ska vi fortsätta resa, skratta och gråta tillsammans.

En intressant detalj med mina Best 9 är kanske ändå att de alla är publicerade under de senaste två månaderna. Det pekar på två grejer:

1. det faktum att min Instagram nu i december med 2.200 följare har mer engagemang än i januari
2. men också att mitt Instagram konto överlag inte (ännu i alla fall) tagit så mycket stryk av algoritmförändringarna, som gjort att flera instagrammares engagemang sjunkit drastiskt.

Mina 9 bästa på Instagram
Plats 4 (353 likes), 5 (345 likes), 6 (337 likes)

Några reflektioner över mina BÄSTA 9

Det som ni gillar se på min Instagram är naturbilder! Och det tackar jag för, eftersom jag trivs allra bäst ute i naturen och gillar fota solnedgångar, palmer och bergstoppar. Dessutom fungerar bilder på mig eller på Pats, fast honom ser ni hellre på lite längre avstånd ;)

Intressant är också att tre av bilderna är tagna i Marocko, tre hemma i Helsingfors och tre på annat håll i världen. På basis av bildtexterna verkar ni gilla vardagsinsikter. Kuriosa är att den av mina bilder som fått mest kommentarer i år, är den jag lade upp efter att jag bröt armbågen i augusti. Då hejdade hela 90 av er på mig och blev så galet glad över ert stöd där jag låg hemma på soffan i smärta.

Mina 9 bästa på Instagram
Plats 1 (413 likes), 2 (395 likes), 3 (394 likes)

Tack till just dig!

Till sist vill jag tacka er ända från mitt hjärtas för att just du vill hänga med mig här online, vare sig det är på bloggen eller Instagram. Betyder väldigt mycket för mig! Jag vet, tror och hoppas nästa år kommer bli ännu roligare. Då har vi dessutom en ny kanal med i bilden, Youtube. Så in och följa mig där också så kan vi kicka igång det nya året.

Men nu önskar ska jag logga ut från bloggen och fira jul med familjen. Önskar dig en fantastisk jul! <3

2 tankar om “Mina 9 bästa på Instagram 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.