← Tillbaka

Hyreslägenhet i Helsingfors (och sneak peek i vårt hem)

Snart bär det av mot vårt stora vinteräventyr 2018! Alla ni som varit i den situationen kan förstå peppen. Men före varje längre resa finns det en miljon olika grejer att fixa. Det är att fixa och trixa med deadlines och vikarier på jobbet, det är vissa grejer som måste inskaffas för våra vandringar, vi vill också planera själva resan – och hyra ut vår lägenhet.

Lägenhet i HelsingforsLägenhet i Helsingfors

Äga vs. hyra lägenhet

Möjligheterna till att resa med olika boendemodeller var faktiskt en av grejerna vi tog i beaktande då vi köpte vår lägenhet. Som ägare har man tillstånd att hyra ut sin lägenhet då man är borta, vilket man inte automatiskt får i hyreslägenhet. Bor man på hyra i Finland behöver man ha hyresvärdens samtycke till uthyrning. Och för att vara ärlig; hyresvärden vinner inget på att låta dig hyra ut i andra hand.

Som ägare till din lägenhet (eller till ett massiva lån kanske vi borde säga..) väljer du själv om du vill ha inneboende, då du åker jorden runt. Det var en av orsakerna till att vi valde att köpa lägenhet.

För vi skulle väldigt gärna villa ha någon boende på hyra här!

Lägenhet i Helsingfors, växter

En hyresgäst som gillar grönväxter

Först och främst tänker jag på min växter. Jag har några av dem och att flytta allihop skulle vara ett stort projekt utan bil. Kan heller inte tänka mig någon som skulle bli glad för 30 nya grönväxter att ta hand om i ett par månader..

Lägenhet i Helsingfors

Hyra ut för lägre fasta kostnader

Så är det självklart också en kostnadsfråga. Får vi något för att hyra ut vår lägenhet hjälper det budgetmässigt väldigt mycket. Då vi hyr ut kortvarigt tar vi aldrig en hög hyra, utan försöker anpassa den så alla är nöjda.

Dessutom tror jag också någon kan behöva en lägenhet i centrala Helsingfors under vårvintern, så varför inte försöka hitta den personen.

Lägenhet i Helsingfors

Därför frågar jag nu dig! Känner du någon som skulle kunna behöva lägenhet i mitten av januari för några månader? Datum och pris går att förhandla.

Skulle bli så himla glad om du har hört om någon som letar lägenhet och kunde tipsa om vår.

Ps. kom ihåg att nämna vår lilla inomhusdjungel..

5 tankar om “Hyreslägenhet i Helsingfors (och sneak peek i vårt hem)

  1. Låter ju absolut smartast att äga när man reser mycket, jag har valt att bo på pytteliten yta (23 kvadrat) med låg månadshyra tills jag hittar det perfekta lilla huset. För mig ser jag ingen vits i att lägga massa pengar på boende när jag helst bor på hotell och i andras lägenheter runt om i världen ändå=) Ska tipsa om er lägenhet om jag stöter på nån som vill hänga i Helsingfors en längre tid (fantastisk stad!).

    • Håller helt med. Pengar på boende är typ det tristaste jag vet, så håller väldigt gärna nere de kostnaderna. I Helsingfors är det som sagt vettigare att äga än hyra (enligt mig) så därför tog vi det här beslutet. Och tusen tack Tina, så snällt att du tipsar! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.