← Tillbaka

Det största vandringsäventyret väntar

Unsplash, Patagonia

Min bloggkollega Kugge undrade nyligen i en bloggrupp på Facebook, vem som är påväg söderut mot varmare breddgrader denna vinter. Jag som bar på en hemlighet och var fylld av längtan och iver inför vad som komma skulle denna vinter, hade svårt att hålla mig tyst.

Jag ville ändå att ni kära bloggläsare, ska vara de första som tar del i min hemlighet. För vi har faktiskt bokat en stor resa söderut. Det största vandringsäventyret för oss hittills. Kanske den resan jag längtat efter mest någonsin?

Vandring i PeruVandring i Bolivia

En dröm blir till och nu förverkligas

Drömmen om den här resan föddes i samband med mitt intresse för att vandra. För mig har denna resa funnits där framför mig som en dröm, som den ultimata vandringen. Det är ingen lätt resa, heller ingen lätt vandring. Jag reser till andra sidan jorden, till ett ställe där de inte talar engelska, till ett klimat som är mycket hårdare än det vi är vana med i Norden och till ett ställe som ännu inte är erövrat av turister.

Jag åker till Patagonien och vandrar i januari!

Peppen alltså. Du som hängt med här på bloggen en tid kanske vet att jag är känd Sydamerika älskare och spanska är mitt favoritspråk i hela världen (talar ännu inte flytande spanska, men övar på det var dag). Så grunden och förväntningarna för att resa till Patagonien är redan skyhöga.

Sedan är verkligen vandring och häftiga naturupplevelser det allra bästa jag vet. Trivs sällan så bra som när jag och Pats med darrande ben kryper in i tältet efter en lång dag utomhus. Jag vet det kommer bli en tuff resa, men jag tror och hoppas det kommer vara värt allt det och lite till.

Unsplash, Patagonien

Snart bär det av mot det största vandringsäventyret – Patagonien

Vi kommer i mitten av januari att sätta oss på ett flyg och dra hela vägen till Buenos Aires i Argentina. Där är planen att direkt flyga ner till Patagonien för att vandra, njuta av bergslandskapen, tystnaden och naturen. Varva ner efter ett väldigt intensivt 2017 med många förändringar. Planen för Patagonien är inte spikad, så som den sällan är då vi reser, men vi drömmer om att tälta så mycket som möjligt och leva på naturens villkor.

Måste säga det igen, är så otroligt pepp. Vi åker till Patagonien!


Har du varit i Patagonien? Ge mig inspiration! ;)

Bilderna ett och fyra är från Unsplash

20 tankar om “Det största vandringsäventyret väntar

    • Tack snälla Sanna! <3 Är så glad att höra det och grymt tacksam över att du hjälpte mig komma i kontakt med en riktig Sydamerika-expert!

  1. Ååh wow! Så häftigt! Patagonien är extremt coolt, har du varit där tidigare? Bland topp5 häftigaste reseupplevelserna är glaciären Perito Moreno i El Calafate, ni MÅSTE åka dit. Vet ju iofs inte var exakt ni ska vandra (Patagonien är inte precis litet), men ni får absolut inte missa det!!

    • Jaa, är så galet ivrig!! Jag har inte besökt tidigare, bara drömt <3 Okej, ska tenta dig på allt imorgon, det här blir ju perfekt!

    • Yeah! But in Swedish, so I don’t talk about it on Instagram too often. I will for sure do that – awesome, thank you so much <3

    • Så roligt att höra! Patagonien har också länge, länge varit en dröm för mig och känns fantastiskt att nu komma iväg. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.