← Tillbaka

Hur välja resmål för veckoslutet? Vi åker till Bratislava

Bratislava ufotorn

I skrivande stund sitter jag och Pats på flyget mot Bratislava.

Kan ni på rak arm säga i vilket land det ligger? Ingen panik, jag kan avslöja att inte jag heller kopplade rätt för en månad sen. Eller jag kom inte ihåg vad huvudstaden i Slovakien heter. Nu gör jag det.

Reseblogg Malin

Inget bättre än en weekendresa

Att välja resmål för den nästa weekendtripen är nästan lika spännande som själva resan. Jag och Pats har ofta flera veckoslutsresor inbokade i kalendern för att alltid ha den där getawayn att se framemot. Där emellan funderar vi på vart vi vill resa näst. Det blir oftast en mix av bekanta favoriter och nya intressanta ställen.

Bratislava kamera

Bratislava hör definitivt till den senare kategorin. Valet föll på staden efter att mitt Instagram-flöde matat mig med underbara naturbilder från Slovakien. Bratislava som är huvudstad och också den största staden i Slovakien, ligger väldigt nära fina naturreservat och också områdets högsta berg. Efter lite research bokade vi flyg dit – även om de flesta reviews om Bratislava är ganska.. mjaah. Vi får väl se vad vi tycker!

Bratislava arkitektur

Nu sitter vi alltså på flyget till Wien, därifrån är det bara någon timmes bussfärd till Bratislava. Enkelt och behändigt hoppas jag. Jag återkommer från Bratislava med mer tankar.

Hur väljer ni era resmål?

3 tankar om “Hur välja resmål för veckoslutet? Vi åker till Bratislava

  1. Åh, så spännande med Slovakien! Har aldrig läst om någon som varit där innan, ska bli kul att se vad du tycker. Är så nyfiken på många städer i Europa, men vågar aldrig bestämma mig för att åka förrän jag läst minst ett par-tre bra reviews av personer som trivts och uppskattat platsen. Är rätt mesig när det kommer till resor, antar jag. Men väljer ofta utifrån vacker plats + bra reviews från andra (oftast bloggare eller såna jag följer på instagram, hehe)!

    • Så kul att höra hur du väljer resmål! Lite samma tänk har jag nog också att man helst läst något om stället tidigare – men ibland går det som med Bratislava, att vi bara sticker iväg och upptäcker. Och i det här fallet var det verkligen bra, Bratislava är verkligen en underbar liten stad! Mera berättar jag på söndag då det första inlägget kommer ut :) Hoppas du blir inspirerad och snart också åker dit! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.