← Tillbaka

Är mässlivet för dig? + 3 höjdpunkter i Berlin

Mässlivet. Alla som varit med om det vet hur givande och ansträngande dessa dagar i olika mässhallar är. All förberedelse som läggs ner, alla timmar av planering och koordinering, och så till sist stunden då man står där med några fullbokade dagar framför.

ifa17-8

Mässlivet – Ett liv som inte passar alla

Mig passar mässlivet ändå väldigt bra. Jag är till personligheten pratig och energisk, praktiskt taget älskar struntprat och orkar genom långa dagar. För mig är mässdagar något som ger mig energi, medan flera kolleger och vänner upplever precis motsatsen.

ifa17-1

Dessutom älskar jag, obviously, att resa. Mässa betyder ny stad och land, och kvällstid för att upptäcka (vissa öppnar datorn och gör mer jobb på kvällen, men för resebloggare är kulturen och platsen det viktigaste). Tycker om evenemang dit alla kolleger flyger in från olika ställen, då har ingen bråttom hem till pojkvän eller till någon hobby. Kvällar blir det oftast middag och drinks, med kund, media eller ny bekantskap. Tid helt enkelt, med alla kolleger och personer man lär känna under evenemangen.

ifa17-20ifa17-15

Också arbetsmässigt gör mässor mig nöjd. Varje projekt har en klar början och ett tydligt slut. Det är mycket och intensivt, hög hastighet och största växeln i genom hela processen. På marknadsföringssidan är det också väldigt tacksamt att räkna budget för projekten och för PR blir det många flugor i en smäll att boka dagarna fulla med mediamöten.

ifa17-4

Mässa i Berlin = 10 dagar på vift i staden

I augusti blev det mässdags i Berlin och det betyder att jag fick spendera nästan två veckor i denna galna, livliga, underbara stad tillsammans med flera lokala guider. Det blev inget Unter den Linden eller andra huvudsevärdheter den här gången (om du vill läsa mer om Berlin har jag skrivit ner en guide för ett förlängt veckoslut här), utan vi såg Berlin ur en person som bor i stadens ögon.

Mina tre höjdpunkter under veckan i Berlin

ifa17-17ifa17-16ifa17-18

Drinks vid Hauptbahnhof i Berlin

På den motsatta sidan från Hauptbahnhof i Berlin, över floden Spree finns ett supermysigt drinkställe som heter Capital Beach. Dit gick jag och min kollega några kvällar för drink vid vattnet och för att se folk skynda förbi medan man själv sjunker längre ner i strandstolen.

ifa17-2ifa17-3ifa17-23

Bo i Charlottenburg

Vi bodde i väst-Berlin, på området Charlottenburg. Stället skulle jag inte annars själv välja att bo på, men nu var det en bra lösning då det bara ligger fyra km från Messe Berlin. Området är fint, säkert och trevligt at se ett nytt område i Berlin. Huvudgatan i Charlottenburg heter Kurfürstendamm och där ligger butiker som Prada, Gucci och andra fancy brand sida vid sida.

Favoriterna i Charlottenburg var ändå de underbara restaurangerna vi råkade hitta i hörnet av Kantstrasse och Schlüterstrasse. Den första en kinesisk restaurang Good Friends, som serverade en massa små goda rätter att dela på. På kinesisk matskalan kommer den högt. Den andra en italienska restaurang mittemot den kinesiska, där varje ny rätt var godare än den andra. Inte ofta jag äter pizza, pasta och sallad under samma middag, men här var det så gott att jag bara inte kunde hejda mig.

ifa17-27ifa17-28

Gå ut i Friedrichshain

En kväll styrde vi ut mot Friedrichshain, Warschauer Strasse och Simon-Dach Strasse. Två underbara gator fullpackade med urbana restauranger, terrasser fullsatta med coola berlinare, billig mat och dryck och bra stämning. Vi åt och drack med ett väldigt diverse gäng, med nationaliteter från Brasilien, till Frankrike och Italien i åldrar från 19 till 50 +. Alla pratiga och danssugna. Så vid midnatt drog vi vidare till ett slags utomhusklubb som var en massa långa baracker där det spelades olik musik i varje hall och där alla trängdes utomhus med öl i handen mellan dansandet. Stället vet jag inte vad det heter, men ligger precis öster om Warschauer Strasses U-bahn station. Så kul – gå dit!

ifa17-24

Tills nästa gång Berlin, kommer tillbaka snart!

2 tankar om “Är mässlivet för dig? + 3 höjdpunkter i Berlin

  1. Jag önskar verkligen att jag kunde vara som dig att du får energi av en mässa. Jag är precis tvärtom, det blir för mycket intryck och jag kan inte fokusera. Undrar om det är något man kanske har medfött, tänker på dte där med att man kan vara introvert och extrovert?

    • Jag upplever också att det är väldigt individuellt hur man gillar mässandet – introvert/extrovert är nog en rätt passande beskrivning. Även om jag tror man kan lära sig gilla mässor bättre också som introvert om man bara gör såna ofta nog.. Jag tycker mässor är så spännande bara – man vet ju aldrig vem man träffar till näst! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.