← Tillbaka

Internationell familj träffas i Sitges, Spanien

Barcelona-roadtrip-89Barcelona-roadtrip-96

Jag talar mycket om min familj här på bloggen, om mina systrar och föräldrar och hur vi ofta reser tillsammans. De jag inte lika ofta talar om, är mina föräldrars syskon och mina kusiner. Men idag ska vi tala om dem – för hela tjocka släkten från min pappas sida möttes i juni upp under den gassande spanska solen. Det hela börjar i Sitges.

s-and-r-35Barcelona-roadtrip-113s-and-r-7

Resegener och upptäckarglädje

Det finns de som debatterar att reselusten och upptäckarglädjen går i arv. Om det är sant kan jag slå vad om att den Lundstenska familjen har den dominerande genen som kontrollerar reslusten. Min familj bor och lever i tiotals olika länder över flera olika kontinenter. Jag har kusiner från Kanada till Hongkong, från Storbritannien till Finland, för att inte tala om mig och mina två systrar som nu alla bor i olika länder, Finland, Sverige och Italien.

Att vara så utspridda i världen har sina fördelar; man har alltid någon att besöka i många olika länder, men också de självklara nackdelarna som att man ses mer sällan. Å andra sidan är glädjen alltid total då man träffas.

s-and-r-6Barcelona-roadtrip-33

Så även denna gång, då min kusin Shona bjöd in till bröllop på hennes och hennes man Regs gård i Spanien. Jag, Pats och mina föräldrar flög till Barcelona och åkte direkt ut till strandstaden Sitges.

Sitges ligger någon halvtimme söder om Barcelona och är ett utmärkt alternativ till Barcelona. Vi hade dessutom hyrbil och då är det enklare att inte måsta krångla genom storstaden. Dessutom är vi upptäckare och ville uppleva en ny stad.

Barcelona-roadtrip-14

Strandorten Sitges – Har du hört om den?

Fast inte du ännu skulle ha gjort det, finns det tydligen ändå många som gjort det. Staden kryllade av semesterfirare.

SitgesSitgesSitgesSitgesSitgesSitgesSitgesSitgesSitges

Sitges erbjuder det mesta man kan önska av en strandort. Fin sandstrand, strandpromenad, shopping och glass, samt en massa restauranger. Från havet är staden urgullig där den letar sig ner från bergen till vattnet, med en utstickande pir där kyrkan står och skiner. Staden är tillräckligt stor för att inte kännas tråkig, men så liten att man går igenom den på några tiotals minuter. Dessutom är det en gaystad, där regnbågsflaggor hänger ut ur var och varannat hus och det går lika många män hand i hand som heteropar.

Staden kändes väldigt levande. Det jag gillade mest var att det inte var en regelrätt pensionärs eller partyort, utan väldigt avslappnat där emellan.

Restauranger i SitgesRestauranger i SitgesRestauranger i SitgesRestauranger i Sitges

I staden åt vi på två så fina restauranger som jag bara måste lyfta upp. Första kvällen åt vi på en smal liten gata bakom kyrkan, på Restaurante Davallada 9. Vi tog menyn för 18€ som innehöll 5 olika sorters tapas att dela på, paella till huvudrätt, efterrätt, en flaska vin och vatten. Så tokigt gott och mysigt att sitta där ute på gatan och känna den spanska kvällen övergå i natt. Den andra kvällen gick vi på ett rätt fint ställe, El Trull, där de gjorde små konstverk av varje rätt. Varje tallrik var en innovativ smakupplevelse och personalen var underbar!

Barcelona-roadtrip-3Barcelona-roadtrip-2

Efter Sitges packade vi fyra in oss i bilen och åkte inåt landet mot staden Caspe.

Fortsättningen på vårt spanska äventyr i Aragonien, kan du läsa i detta inlägg. Har du några tankar om Sitges hör jag väldigt gärna dem!

3 tankar om “Internationell familj träffas i Sitges, Spanien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.