← Tillbaka

Resorna jag inte talar om

midsommar-53midsommar-4

Midsommar imorgon! Nu känns det verkligen som sommar, trots att regnet smattrar mot fönstren till flygplanet jag just klev på och temperaturen inte riktigt orkar över 10-strecket. Men det får man ta, för midsommar i fler frikkin dagar! Jag älskar midsommar och att åka ut i skärgården tillsammans med de bästa kompisarna.

gbg-9

Aja, vi talar mer om det efteråt, för idag tänkte jag ta en genomgång av vårens (april – juni) resor som inte rymts med som separata inlägg (Göteborg och Milano) här på bloggen. Följ med och kolla in vart man kan åka om man känner sig lite extra äventyrslysten, jag snackar Finland men också Europa.

midsommar-81

Finsk, finskare, Kuopio

Kuopio är en stad i mittersta Finland, rätt så nära den ryska gränsen. Från Helsingfors tar det ungefär fyra timmar att ta sig dit med bil (+ alla kisspauser och annat), så då min och Pats vän bjöd in till bröllop i Kuopio stuvade vi in fem pers i en liten bil och åkte ut på motorvägen. I Kuopio möttes vi av frusna sjöar, snö på marken och en attans fin bröllopsstämning. Kuopio som stad verkade vara en sömnig finsk småstad. Vi besökte centrumet med kyrkan, gamla staden med trähusen och bodde lite utanför centrumet på ett spahotell direkt från 80-talet. Tror ändå man måste ha någon anknytning till staden för att se dess fulla charm. Likväl en underbar fest och fint att i lugn och ro få spendera tid med vänner.

Tips 1: Åk hit om du vill se det äkta, finska Finland!

nyc-full-15-21

Vänner från New York och Danmark

De här våren har jag också haft besök från när och fjärran. John från New York som jag lärt känna på Instagram för några år sen, kom ett vackert veckoslut och hälsade på mig och Pats i Helsingfors. Det var så konstigt, fint och spännande att få träffa en person man talat mycket med och under en lång tid, men aldrig tidigare träffat. Kan berätta jag var nervös där jag och Pats stod och väntade på honom. Men han visade sig vara exakt den han utgett sig för och vi hade så skoj hela veckoslutet. Älskar att få guida runt i Helsingfors!

Tips 2: Hör av dig om du vill bli guidad runt i Helsingfors av mig!

Vi hade också en kväll besök av en nära vän som flyttat till Köpenhamn efter kärleken. Det är fint att se vänskap håller år av mindre kontakt och olika länder. Lika roligt var det att ses nu som då.

Tips 3: Håll kontakten och träffa vänner från andra länder!

midsommar-96

Hälsa på hos de du håller kära

Samma glädjande återseende upplevde jag en kväll då vi åkte till Karis, en stad ungefär en timme väster om Helsingfors. I Karis ordnade min kompis 30-årsfest med en massa gamla studiekompisar som jag inte sätt på evigheter. Sånt känns fint.

Tips 4: Den sydvästra kusten i Finland är magisk!

sommar-1sommar-3

Helsingfors, du kan också

Så har jag även hunnit spendera tid i vackra Helsingfors. Vi har gått på bröllopsfest en lördag. Det var ett bohemt bröllopsparty på en pub i Berghäll. Vi slog klackarna i taket och dansade hela natten. Följande dag hade vi picnic ute i skärgården med ett gäng kompisar.

Picnicat med kompisar och jag och Pats har funderat mycket på framtiden. Hur vi vill att vår framtid ska se ut och vad vi kan göra för att forma den. Så har jag cyklat, överallt, varje dag och mycket. Älskar att cykla, att svischa fram och känna mig fri. Det är bra med sommarn, speciellt nu då man inte ens behöver vantar.

Tips 5: Njut av din närmiljö och de lokala resorna!

monaco-14

Vi måste tala om mina jobbresor

Sist men inte minst har jag gjort en massa jobbresor, till Monaco, Lissabon, Berlin, München, Köpenhamn och Amsterdam i alla fall. Säkert fler…

jussaro-6

Det som jag hoppas på och längtar efter inför den här sommaren är fler resor inom Finland och Norden, men framförallt att ta det lugnt och vara ute i skärgården på vårt sommarparadis.

Njut av midsommaren och hörs igen nästa vecka! KRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.