← Tillbaka

Hälsar på hos min syster i Milano, Italien

Milano-156

Äntligen var det tid för att resa igen, men framför allt att resa för att träffa hela min familj igen. Alla vi tre systrar är utspridda i olika länder och det betyder tyvärr att vi inte ses så ofta som vi skulle villa. Men den här påsken reste jag, min syster Sofia, Mamma och Pappa till Milano för att hälsa på yngsta syster Miriam. Ett kärt återseende.

Milano-3Milano-6Milano-10Milano-12Milano-13

Jag kom till Milano några dagar senare än resten av familjen, så de hade redan hunnit med några must-sees och konstmuseer. Då jag flög in en kväll före påsken var det ett varmt och skönt Milano samt Sofia och Mirre som välkomnade mig till staden. Vi promenerade från centrum ut till vårt AirBnb som låg cirka tre kilometer från stadskärnan. Där väntade Mamma och Pappa med italiensk brakmiddag och vi tog det piano hela kvällen och catchade up.

Milano-18Milano-14Milano-20Milano-22Milano-24Milano-25Milano-28Milano-30Milano-31Milano-32Milano-35Milano-33Milano-39

Följande dag var vi redo för Milano och promenerade in till centrum via parken Giardini Pubblici Indro Montanelli, operan La Scala, den lyxiga gallerian Vittorio Emanuele till en av världens största katedraler Duomo. Planen var att promenera upp i kyrkan, men kön var massiv påsk som det var.

Milano-49Milano-52Milano-54Milano-55Milano-61Milano-57Milano-56

Vi fortsatte istället genom shoppinggatorna mot slottet Sforzesco och parken Parco Sempione bakom det. Det var härligt väder så vi kunde bara promenera omkring och njuta av dagen. I parken såg vi en massa fågelungar, sköldpaddor, fiskar och andra söta djur före vi fortsatte ut på andra sidan parken för en klassisk italiensk lunch med pizza på terrass. Vila fötterna var något man definitivt behöver då man turistar med Lundstenar, vi körde traditionsenliga 20.000+ steg per dag och då smakar lunch och vila bra.

Milano-67Milano-75Milano-69Milano-71

Efter vilan promenerade vi till Milanos enda vattendrag, kanalerna Darsena. Där verkade halva Milano njuta av det varma vädret och det fanns människor som drack espresso och åt gelato överallt. Vi gjorde det samma. Väldigt fint där runt kanalerna.

Till sist promenerade vi hemåt och tog metro den sista biten, man måste ju spara lite krafter till kvällen också. Vårt Airbnb var stort och rymligt och då man har mycket att prata om blev det ganska sent före vi kom oss iväg på middag.

Milano-136Milano-131Milano-132Milano-80

Följande dag hade mamma och pappa bokat tåg till Venedig! Lyxvagn på tåget till och med, vi åkte Business class och fick bubbligt och snacks under resan. Från Milano till Venedig tar det lite på två timmar att åka och man passerar flera vingårdar och kända italienska städer som Verona och Padova på vägen. Väldigt fint, fast också stora delar av vägen var väldigt mycket industri.

Milano-83Milano-87Milano-85Milano-86

I Venedig hoppade vi direkt på en båtbuss och tuffade så långt ut i Venedig man kommer med buss, till San Marco. Där möttes vi av ett galet folkhav. Människor överallt som köade in till någon av Venedigs huvudattraktioner, Basilica di San Marco eller Campanile di San Marco, vilket är ett utkikstorn bredvid San Marco Piazzan. Vi flydde istället och vandrade iväg innåt stan längs de smala gatorna. Den flesta biten måste vi armbåga oss fram, men då vi kommit iväg från San Marco bliv det lugnt och fint på gatorna.

Milano-92Milano-91Milano-121Milano-93Milano-118Milano-109Milano-126Milano-123

Vi strosade omkring och fascinerades av kanalerna, de många gondolerna, små broarna och alla underbara byggnader med mysiga restauranger på marknivå och vackra blommor och ren tvätt hängande från fönstren. Absolut underbart!

Milano-114Milano-113

Varje gång vi kom till ett ställe som var utmärkt som utsiktsplats, som bron Ponte Di Rialto, hamnade vi mitt in i ett folkhelvete men annars stördes vi inte av massorna. Vi promenerade runt i San Polo, åt och tog skydd för regnet förät vi traskade tillbaka och åkte hela vägen hem till Milano för middag. Utmärkt dagstur!

Milano-138Milano-137Milano-140Milano-139

Följande dag var det redan dags att säga hejdå åt Mamma, Pappa och Sofia som alla flög hem på morgonen. Jag skulle få ha Mirre som privatguide i ännu en hel dag, så vi snörde på skorna och traskade ut. Från vårt område Centrale tog det oss ungefär 30 minuter att traska in till centrum, och Duomo di Milano. Också den här dagen var tanken att klättra upp i kyrkan, men också nu var kön massiv. Vi gick istället vidare till Piazza Affari utanför Milanos stock exchange där munementet med den massiva handen som visar mittfingret finns.

Milano-144Milano-150Milano-152Milano-142Milano-155Milano-157Milano-160

Vi gick vidare via Brera på gelato och lite loppis, mot Isola som är Milanos hippa och coola up and coming område. Den här påsksöndagen var nästan alla shoppar och caféer stängda, men på basis av all graffiti och stängda butiker kunde man föreställa sig hur underbart stället säkert är en vanlig dag.

Milano-63Milano-70Milano-5

Mirre och jag åt en sista pasta och gick sedan hem till henne där hon bor nära det teknologiska universitetet. Hann sitta ner och babbla lite före det var dags att åka hem igen (fast mitt flyg var inställt så satt fast ett dygn i Berlin). Till Milano kan jag åka igen när som helst (till skillnad från Jennifer som inte föll lika pladask för staden) – ja älskade vädret, maten, att promenera omkring, hur härliga människor är.. Allt förutom avsaknandet av vatten. Vill tillbaka nu!

Milano-76

3 tankar om “Hälsar på hos min syster i Milano, Italien

  1. Men vad många fantastiska och härliga bilder. Så trevligt att läsa om det just nu när jag precis varit där. Vi missade den där fuckyou-handen helt, haha, så cool bild du fick på den med graffitin också!

    Och ja, jag var inte riktigt lika såld, men insåg att det fanns en hel del som jag hade kunnat tänka mig att göra i staden fortfarande ;) T däremot älskade staden!!

    • Jag har känt exakt samma med dina Milano inlägg – så kul då man har alla ställen i så färskt minne. Tack för alla dina fina ord, blev glad!<3

      Tror också att varje stad har sin tid, jag kände ju att Costa Rica inte var något extra då vi just varit i fantastiska Panama. Skulle vi ha vänt om de två kanske situationen skulle varit annan. Du och Spanien/Italien var lite samma situation?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.