← Tillbaka

Vinteräventyr 2017: First Stop Amsterdam

amsterdam-16

Mitt och Pats stora vinteräventyr för 2017 är en resa vi inte tagit för givet. Jag bytte, som ni kanske vet, jobb under hösten. I och med bytet diskuterade jag redan till mig ett bra paket, så att i förhandlingsskedet nämna att jag också skulle vara borta i tre veckor i februari kändes inte okej.

Biljetterna till den här resan hade vi spontanshoppat någon månad före jobbytet. En dag hittade vi galet billiga biljetter till Centralamerika via en finsk Facebook sida (299€ per man) och så slog vi bara till. Om själva resan meddelade jag om på jobbet redan någon månad efter att jag börjat, och fick ett preliminärt okej, men måste se till att resan inte krockar med något jätte, super viktigt.

amsterdam-24amsterdam-22amsterdam-31

Redan då var jag ändå rätt inställd på att resan inte skulle bli av; februari/mars var inplanerade att vara galna månader. När vi närmade oss avresedatumet kände jag ändå starkare och starkare att jag behövde resan. Jag jobbade långa dagar och väldigt intensivt, så semester och äventyr lockade.

Slutsatsen var alltså att ta upp resan med chefen, och efter mycket trixande med tidtabeller och handover lists satt vi plötsligt på ett flyg mot Amsterdam.

amsterdam-8amsterdam-33amsterdam-30amsterdam-20amsterdam-34amsterdam-17

Jag och Patrik har inte rest på tumis sen .. herregud, våren 2016! Vi har båda rest mycket, också tillsammans, men det har varit tillsammans med vänner eller familj, för att hälsa på vänner eller familj eller med jobbet.

Att komma till Amsterdam, en stad vi båda känner sen tidigare men inte besökt tillsammans förut var så roligt! Vi hade inga måsten och strosade långsamt omkring i innerstan, gick på brunch (tog skydd undan regnet), in och ut i ost- och ölbutiker och tog en två timmars tupplur (det pekar kanske på hur otroligt utmattad jag kände mig).

amsterdam-39amsterdam-38

På kvällen drack vi öl på en underbar ölpub som heter Proeflokaal Arendsnest. Över 50 olika ölsorter på kran, jag som inte ens tycker om öl sådär drack en jättegod creme brulé porter. Såna här ställen behövs det mer av i norden!

amsterdam-43amsterdam-41amsterdam-44

Efteråt gick vi på middag i kvarteret Grachtengordel – tips, tips! Massor restauranger av alla de slag, utströdda på olika små sidogator. Vi smälte maten genom att promenerade runt innerstan en gång till, besökte Red Light district och gick hem och lade oss.

amsterdam-21amsterdam-14amsterdam-28

Vårt hotell var en sunkigare historia. Bra läge, väldigt nära järnvägsstationen, men om hotellnamnet börjar med ordet “budget” får man väl det man beställer. Det fanns bara några få rum i hotellet och alla låg på andra och tredje våningen, ovanför köket. I köket fick man röka både tobak och gräs bäst man ville, och rök söker sig som känt uppåt, så vårt rum luktade riktigt jävligt. Sova där gick ändå an, men mitt i natten runt 2-3 tiden vaknade vi av ett högt ljud. Jag försökte stänga av våra alarm på telefonerna tills vi förstod att det inte var de som pep. Det var brandalarmet – och då kom paniken. Snabbt som fan sprang vi nerför trapporna i pyjamas och kom så långt som till köket där några tonåringar höll på och försöka stänga av brandalarmet. Det var som tur falskt alarm, de hade bara fortsatt röka på sitt rum som sedan satt igång alarmet ursäktade de sig. Vi gick skakiga tillbaka till rummet och jag trodde inte jag skulle kunna sova på resten av natten.

amsterdam-4amsterdam-2

Följande dag var det bara att bege sig mot flygfältet igen. Nu skulle vi åka vidare iväg till andra sidan Atlanten.

1 tanke om “Vinteräventyr 2017: First Stop Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.