← Tillbaka

Två veckor: Warszawa & Stuttgart

stuttgart-2

De två senaste veckorna har jag spenderat på resande fot i jobbets tecken; den första veckan i Warszawa, Polen och den andra i Stuttgart, Tyskland.

Under den här tiden har jag definitivt fått klart för mig vad arbetsresandet egentligen innebär; det är att livet 100% snurrar runt jobb. Man har inte familj eller vänner runtom sig, så jobbet läggs i fokus och alla överlopps minuter kan en lika bra jobba, som att inte göra något (ofta är en tyvärr för trött för att upptäcka).

Arbetsresandet ger en möjlighet att komma i kapp med uppgifter som halkat ner på prioritetslistan, eller så väljer jag att se det. Många jag talat med om att resa i jobbet ser resorna som 24 timmar/dygn långa arbetspass eftersom kvällar ofta invigs åt businessmiddagar eller catcha upp med dagens mail. Jag väljer ändå att se det från det som ett äventyr, på ett annat ställe än det egna kontoret och i en annan kultur än var dag. Så här har ändå mina senaste veckor utomlands sett ut:

warszawa-10

Warszawa
Sen gammalt är det känt att jag är lite Polen-frälst; jag älskar det landet och polackerna! Senast jag, Pats och Sofia besökte landet var förra sommaren och då såg det ut såhär. Det var varmt, svettigt och alldeles härligt att åka omkring och upptäcka landet. Det är faktiskt en av de resor som jag ofta tänker tillbaka på och vars minnen alltid gör mig väldigt lycklig. Livet de veckorna var kravlösa, lätta och landet erbjöd möjligheter från kultur och natur till nöje och konst – allt också för den som reser billigt.

warszawa-11warszawa-12

Nåja, den här gången var setupen, agendan och vädret ganska annorlunda än sist. Det var isande kallt med några minusgrader och vind i Warszawa – jag var glad över att spendera mycket tid inomhus. Jag hade en hel massa möten inplanerade för veckan, så spring eller taxiåk mellan dem blev det. Det är ju så sjukt billigt med transport i Polen. I Finland kostar det för mig 65 € att åka taxi till flygfältet och i Warszawa var samma resa, tidsmässigt lika, 6 €.

warszawa-7

Det bästa med resan var ändå definitivt att besöka vår splitternya office i Polen och få träffa alla nya kolleger! Vår office var fantastiskt fin, med stor terrass, 4 våningar och marmorgolv. Kollegerna var väldigt trevliga; gästvänliga, effektiva, och logiska – ganska lika som finnar på många sätt.

warszawa-1warszawa-3

På dagarna befann jag mig alltså på officen eller någonstans i Warszawa, men på kvällen blev jag visad restauranger och barer längs Nowy Swiat, vilket är en av huvudgatorna i Warszawa.

stuttgart-1stuttgart-8

Stuttgart
Den följande veckan åkte jag till Stuttgart för att förhandla och planera ett kommande samarbete. Det var en resa jag var väldigt nervös inför och en som jag måste förbereda in i minsta detalj. Därför hann jag ärligt inte se mycket av staden; varje ledig minut gick åt till att finslipa presentation eller förbereda något jobbrelaterat på hotellrummet. Några restauranger och små promenader runt om hann jag med, men that’s it. Hoppas åka tillbaka snart igen.

stuttgart-5stuttgart-6stuttgart-4

Det finaste under veckan var ändå när vi körde ut på den tyska landsbygden utanför Stuttgart. Så idylliskt med åkrar och små hus. Den tyska landsbygden är numera något jag vill upptäcka närmare, men då helst på egen hand med mer tid.

Hur har era senaste veckor varit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.