← Tillbaka

Om att resa över dagen och om Mülheim & Düsseldorf

dusseldorf-11

Eftersom jag nyligen har börjat resa i arbetet är business travel inte något jag funderat mycket över tidigare. Jag har antagit att några av dem i first class säkert sitter där de gör pga. jobb, men aldrig insett vidden av business resandet. Det är ju en massiv sektor!

Nu då jag själv är den där business typen som flyger nästan varje vecka har mina ögon definitivt öppnats för den här sortens liv. Här är 3 reflektioner (scrolla ner för Düsseldorf och Mülheim):

  • Tidigare har de omänskliga morgonflygen enbart representerat något spännande, en början på ett nytt äventyr. Idag ser jag morgontrötta frequent flyers som för hundrade gången åker till Frankfurt, Warszawa eller Paris för möte. Det var också väldigt spännande att förstå hur stor andel av alla flyg som nästan enbart är business.
  • När du kommer tillbaka till flygfältet på kvällen sitter samma människor jag på morgonen åkte dit med och väntar på att boarda planet hem igen. Alla är mer avslappnade, dricker kanske en öl efter den långa dagen eller hamrar iväg mejl på datorn. Flygfält och flygande betyder mycket extra tid för att komma ifatt med jobbuppgifter – ofta krävs också den tiden då man varit på stående fot hela dagen.
  • Besvikelsen, då flyget är sent där runt 8 snåret, har aldrig heller varit lika påtaglig som nu då jag själv har flygandet som en del av mitt jobb. Du vill hem i tid, till ditt eget och egna och för att hinna sova några timmar före följande morgons jobbande.

Och ändå älskar vi det! I alla fall jag. Glädjen över varje ny stad jag får besöka, alla nya människor jag får träffa, tala med och lära mig från, alla matupplevelser och alla kontor (haha). Byter inte gärna bort det!

Två arbetsresor i Tyskland, Düsseldorf och Mülheim

Min senaste dagsresa gick till Düsseldorf, med möte både där och i Mülheim.

dusseldorf-13dusseldorf-9dusseldorf-3dusseldorf-2dusseldorf-5dusseldorf-8

Mülheim är en förort till Düsseldorf, ungefär en 30 minuter från centrum. Tänker du idyllisk tysk småstad tänker du ganska nära Mülheim. Små hus, längs små vägar. Lokala centrum med Lidl, lunch och frissa. Det var ett underbart väder, så trots att det tog mig en timme att promenera från stället jag var på möte, tillbaka till tågstationen tog jag den chansen att sträcka på benen.

dusseldorf-21dusseldorf-15dusseldorf-17dusseldorf-19dusseldorf-22dusseldorf-20

I Düsseldorf hade jag tid för att gå runt i gamla stan. En präktig sådan, med flod som rann tvärs igenom. Det råkade vara Düsseldorf Boot mässa när jag var där i förra veckan, så det var liv och rörelse i hela stan. Mycket turister promenerade omkring eller tog en båttur på floden. Jag gillade storstadskänslan i staden. Boulevarden som går genom hela staden kantas av alla de finaste och dyraste märkenas exklusiva butiker och allt är rent och lugnt.

En fin stad, skulle gärna haft lite mer tid att gå omkring för mig själv. Men ni vet hur det är, arbetet kallar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.