← Tillbaka

Beijing väntar

from-above-1

Jag skrev nyligen om hur mitt resande ändras nu då jag bytt jobb till ett som kräver mer närvaro runtom i Europa. Faktiskt också runt om i världen har det visat sig; jag har nyss fått en biljett till Beijing i inboxen och kommer åka dit om två veckor. Det blir en hel vecka där, först tillsammans med kund, sen på internt möte och sista ett veckoslut att upptäcka. Ser helt galet mycket fram emot det! Kina har funnits på min lista över drömresemål hur länge som helst och att så här plötsligt bara vara påväg dit känns alldeles fantastiskt. Så ni alla som varit i Beijing – vad ska jag göra med mina lediga dagar där?

from-above-2

Arbetsresandets mörka sida

Samtidigt, då man vänder på slanten, har jag redan märkt av hur det egna resandet minskar. Det upptäckandet jag älskar mest! Årets första jobbresa går som sagt över ett veckoslut, det gör många fler event och resor också. Det blir helt enkelt mindre tid att resa själv! Till och med att ta någon ledig fredag här eller där är svårare då ansvaret och arbetsmängden ökar.

from-above-6

En resa som jag är rädd för att blir ogjord är min och Pats vinterresa för i år. Centralamerika väntar på oss om några månader. Flygbiljetterna är inskaffade, men ännu är inget säkert och därför har vi inte vågat fundera på annat som boende eller resmål. Så vi håller fingrar och tår att det blir av, men finns en risk att jobbet den här gången går före. Det kommer alltid nya möjligheter, men visst skulle det kännas trist att inte få tala spanska den här vintern.

from-above-5

Spännande med alla dessa förändringar och omställningar! Att pussla fulltids jobb och upptäcka världen är inte lätt – men utmaningar är jag inte rädd för.

6 tankar om “Beijing väntar

  1. Alltså åh, jaa, vad dubbelt – när du får chans att resa så mycket, men mindre på eget initiativ. Kina var ju dock en riktigt cool möjlighet! Ser fram emot att höra om :) Och så håller jag tummarna om resan till Centralamerika!

    • Ja men eller hur! Kina blir verkligen kul, men femte gången till Birmingham kanske inte lika ;) men tack, hoppas verkligen det också!

  2. Spännande med alla resor, även om de för vissa plikter med sig. Hoppas du får se mer av ställena du besöker än jobbplatser (om inte jobbplatserna är riktigt bra vill säga ;) ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.