← Tillbaka

Mitt resår 2016

Sista dagarna på år 2016 och kan verkligen konstatera att det varit ett fenomenalt resår. Mycket nytt, mycket att uppleva.

Vi tar en titt på mitt resår 2016

DSC04176DSC04101

Filippinerna; Manila, Cebu och Palawan

Årets första resa gick till Filippinerna i januari. Både jag och Pats var jobb- och vintetrötta och såg fram emot resan en hel massa. Den blev ändå kanske inte riktigt som vi tänkt oss, då Pats blev flunssig på flyget dit, snörvlade i en vecka, vartefter jag insjuknade i feber. Vi njöt ändå fullt ut av resan – jag oftast fullproppad med värkmedicin – men en ganska lugn resa blev det ändå.

DSC_1212

Köpenhamn

En vacker vårdag åkte jag på arbetsresa till Köpenhamn. Det var spring från möte till möte, vin på vårvarma terrasser med olika samarbetspartners och mingel ända tills den sista kvällen. Då hann jag träffa min kompis som bor där med sin pojkvän. Det är något speciellt med att träffa vänner i deras nya miljöer, extra fint på något vis.

berlin2berlin-11

Berlin

Ett av de varmaste försommarveckosluten i maj promenerade jag och Pats omkring på Berlins gator. Staden var full av liv och allt känns dessutom ännu livligare efter en lång vinter. Vi maxade hipsterlivet, gick på loppis och drack radler i parker. Har kanske aldrig gått så mycket, eller känt mig så sugen på att bara stanna kvar efter ett veckoslut. Känner verkligen jag skulle kunna flytta till Berlin (eller annan tysk stad) för några år.

sthlm-52sthlm-36

Stockholm

I juni frågade en studiebekant på Facebook om någon ville byta lägenhet för några veckor. Vi tackade ja, packade kappsäcken och åkte till Stockholm för att njuta av försommaren. Vi jobbade båda på distans, men på kvällarna drack vi vin med en massa gamla och nya vänner och släktingar.

shkodar-56kotor-10

Dubrovnik, Kotor, Ulcinj, Shkodar, Tirana, Berat, Dhermi, Sarande, Korfu

I augusti var det dags för semester, och då tog jag, Pats och Sofia oss hela vägen ner till Balkan för några veckor på resande fot. Vi började i ett stekhett Kroatien, vandrade i ett naturskönt Montenegro, förundrades i ett oupptäckt Albanien och avslutade resan i ett alltid lika vackert Grekland. En semester då tankarna på jobb och annat var långt borta – en av de billigaste och finaste resor jag gjort på länge.

gbg-230gbg-162

Göteborg

I oktober åkte jag och syster Mirre till Göteborg för att hälsa på Sofia som nuförtiden bor där. Vi bodde i Haga och promenerade omkring i alla stadsdelar under ett och samma förlängda veckoslut. Och så fikade, pratade och skrattade vi så mycket som man sällan annars gör. Underbart!

planet-2

Zürich

Zürich var en kort och intensiv resa i november. Den första resan på nya jobbet, med viktiga kunder att träffa, såna som distribuerar våra produkter i Tyskland och Schweiz. Lika huvudvärkig, illamående och trött som efter den här resan har jag aldrig varit.

vilnius-51pvilnius-1

Vilnius

En kompisresa till Vilnius ett juligt veckoslut i december. Då när man behöver en resa som mest och dessutom i nygammalt sällskap. Liten stad som hann ses på ett veckoslut trots att vi tog det piano.

birmingham-7

Birmingham

Ny jobbresa, den här gången till Birmingham tillsammans med kolleger. Några hela vägen från Kina som aldrig varit utanför hemlandet tidigare. Många nya bekantskaper och saker att lära sig. Birmingham var väldigt brittiskt, men fint i julskrud.

uto-100

Det blev hela 9 längre resor i år + en massa naturveckoslut, stugliv och vandring inom Finland. Utflykter till bl.a. Jussarö, Utö och Borgå. Överlag har resande i Europa varit ett tema för 2016. Men vad är väl bättre än det, här finns så mycket att se och upptäcka!

Årets överraskning var att jag inte varit till Tallinn i år, senast var förra oktober! Det måste åtgärdas nästa år.

Jag är väldigt nöjd med resåret som det varit – fast ändå önskar jag mig ännu mer resande inför nästa år. Nästa resa är redan om några veckor och är inte inom Europa.

4 tankar om “Mitt resår 2016

    • Men tack, roligt att höra du gillar den! Om du undrar något specifikt om de länderna är det bara att fråga! Ska kolla in ditt inlägg. Ha en skön dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.