← Tillbaka

Att resa eller inte på julen

Att resa eller inte på julenAtt resa eller inte på julenAtt resa eller inte på julenAtt resa eller inte på julenAtt resa eller inte på julenAtt resa eller inte på julen

Hoppa över julen och resa i stället

För två jular sen skippade jag och min familj julen och flög ner till Teneriffa för att istället för att julstressa ta vara på ledigheten, njuta av sol och turista. Det var en av de bästa jularna jag någonsin haft, få måsten, inga julklappar eller traditioner och en ö som överraskade positivt på så många sätt (naturen! människorna! maten!). Det blev många goda minnen från den resan, fast det blir det väl oftast då man gör det man gillar allra mest; reser och upptäcker nytt med bra människor.

Trots att vi inte brukar skippa julen så totalt som 2014, är vi annars heller ingen all-in familj som varje år följer samma traditioner. Ibland firar vi på stugan, ibland med någon släkting och oftast bara med familjen. Därför ser jag också på julen som ledig tid då man tillsammans med familjen hittar på något nytt varje år.

Att resa eller inte på julen

Ibland är det allra bäst att stanna hemma

Den här julen var planen också att åka iväg. Inte längre vägar men ändå packa ihop och åka ut till Ekenäs. Min första tanke var JA ett nytt juläventyr – speciellt då julen är så fruktansvärt kort i år. Men ju närmare julen kom och ju tröttare jag blev av jobbytet, nya lägenheten, nya resor, började jag bara känna att nää-ä, jag kan gärna göra ingenting.

Förändringar och nya upplevelser i all ära, men ibland behöver man också stanna upp och göra saker man gjort en miljard gånger tidigare för att sedan kunna uppskatta allt annat igen.

Så den här julen tar jag bussen till mamma & pappa och firar jul med min familj – som alla de där gångerna tidigare. Extra bra blir det då vi nu inte alla bor i samma land och därför inte ses varje vecka eller månad.

Nästa vecka kommer årets sista blogginlägg, en resesammanfattning av det här året! God jul på er och ta hand om varandra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.