← Tillbaka

Blogglista: 12 frågor att blogga om resor

Hittade denna eminenta blogglista med frågor om att resa på Drydens sida. Listor är ju kul så vi kör på den då! Kopiera gärna den här och svara på frågorna själv vet jag.

12saker-10

1. Varför gillar du att resa så mycket?

Eftersom jag reser mycket är det här såklart något jag funderat mycket på. Men den korta sanningen är att jag vill uppleva mer än bara det som jag ser runt om mig just nu. Jag vill träffa människor och bekanta mig med olika kulturer. Jag vill själv växa. Då jag inte upptäcker börjar det klia i kroppen och jag vill iväg för att se eller pröva på något nytt. Det är en härlig känsla att få uppleva hur andra lever här på vår jord.

12saker-8

2. Vad gjorde dig till en resebloggare?

Tidigare bloggade jag life-style, började med det år 2011 och höll på i några år. Jag gillade det, men samtidigt ville jag ha mer fokus och då började jag skriva en renodlad reseblogg. För resa är det jag allra, allra helst gör – både nära och långt men huvudsaken är att komma iväg. Varför jag började blogga i första hand har att göra med att få utlopp för kreativitet. Att skriva texter, fota och redigera bilder är allt sådant jag annars också håller på med.

sthlm-612saker-6

3. Hur gammal var du på din första resa och vart reste du?

Oj, det här måste jag fråga Mamma om. Men antar det var redan när jag var några månader och om jag gissar rätt har den resan gått till Stockholm. Vi åkte ofta över från Finland till Sverige då jag var liten och det var alltid det roligaste jag visste. Tror nog att mycket av den förkärlek för resandet grundas i de härliga minnen jag har från slappa semesterdagar, restaurangbesök och mycket upptäckande till fots.

12saker-1

4. Vilka länder vill du åka till som du inte har varit i?

Den listan blir lång! Men om jag tänker förlängt veckoslut säger jag Ljubljana eller Moskva – och så Göteborg och Vilnius som jag har inplanerade för de följande månaderna. Tänker jag några månader skulle jag packa ryggsäcken och backpacka i Tanzania och östra Afrika!

palawan2

5. Om du ser ett stjärnfall, vilken resa skulle du önska dig?

Skulle välja någon riktigt lyxig resa eftersom jag själv inte har råd (eller vilja) med sånt. Typ ö-hopping på Hawaii, Påsköarna eller Fiji.

12saker-7

6. Gillar du att åka båt till länder, du flyger ju ofta?

Det gör jag, åker båt gör jag dessutom någon gång om året till Estland och till vår sommarstuga flera tiotals gånger! Från norden är det ändå mest praktiskt att ta sig omkring i världen med flyg – båt åker man ändå ofta framme i destinationen.

gili22

7. Gillar du böcker om världen, vilka är dina favoriter?

Jag läser rätt mycket och älskar personskildringar från världens olika hörn. En författare jag alltid kommer tillbaka till är Chimamanda Ngozi Adichie som skriver så otroligt fint och sorgligt om kvinnor i mindre jämställda samhällen. Läs!

12saker-312saker-5

8. Skulle du vilja bo i något annat land än Sverige och i så fall vilket?

Jag bor ju i Finland, vilket är rätt likt Sverige, så känns dumt om jag säger Sverige. Har tidigare bott i Indonesien och en tid i Kenya – båda två väldigt ögonöppnande upplevelser. Är väldigt sugen på att bo i en riktig storstad (tänk Hongkong eller Berlin) i några år. Därifrån finns det också alltid bra förbindelser till andra ställen i världen, haha.

filippinerna-14

9. Är du någonsin rädd när du flyger?

Jag har nästan alltid gillat att flyga och idag älskar jag egentiden man har i flygplan. Men annat var det år 2013 då jag ver med om verkligt hemsk flygning, som sedan gjorde mig väldigt flygrädd för ungefär ett år framåt. Jag hatade känslan att inte njuta av att flyga och jobbade hårt på att komma över rädslan. Det lönade sig och idag älskar jag som sagt igen friheten och tiden att göra precis vad du vill man har i luften.

12saker-9

10. Vill du åka till vilket land som helst, även farliga med snö och is?

Är snö och is farligt? Ja men ja, jag är inte rädd av mig och speciellt inte för kyla. Jag älskar att åka till mer alternativa resmål och kommer aldrig undvika snö och is.

12saker-2

11. Är du avundsjuk på andra bloggare någon gång?

Tjaa, försöker att se på andras framgång som mål att uppnå. Då någon åker på en bloggresa till något underbart ställe skulle man ju såklart också villa göra den resan – det är sen upp till en själv att välja om man blir avundsjuk eller inspirerad. Jag väljer varje gång inspirationen!

12saker-4

12. När tror du att du kommer att sluta resa, kommer du bli för gammal?

Jag kommer definitivt aldrig sluta resa! Den dagen man inte orkar sitta 14 timmar i sträck i ett flyg kan man upptäcka sin närmiljö eller resa med bil och stoppa så ofta man vill. Finns det vilja hittar man en lösning. Jag älskar att resa och kommer alltid fortsätta med det!

Vad för tankar väckte mina svar eller frågorna hos dig? Kommentera gärna!

dubrovnik-1

2 tankar om “Blogglista: 12 frågor att blogga om resor

  1. Så kul att listan har fått liv igen – och jättekul att läsa dina svar (och drömma mig bort till vackra foton). Jag började också blogga 2011, som en livsstilsblogg eller något, men insåg snart att det ju var resorna som jag verkligen ville skriva om.

    • Ja exakt! Så är det också väldigt intressant att läsa äldre inlägg från den tiden och märka hur mycket man faktiskt utvecklats – både personligen och rent tekniskt. Heja bloggen och speciellt resebloggen (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.