← Tillbaka

København, jobbresa

Senast jag var i Danmark var det helt och hållet i jobbets tecken. Varje dag var fylld med möten runtom i Köpenhamn och så länge man förflyttar sig gåendes i så stor utsträckning som möjligt är faktiskt till om med arbetsresor en möjlighet att upptäcka en stad.

Så här kommer några guldklimpar i Köpenhamn:

DSC_1212DSC_1213DSC_1215

Kristianshavn
Någon kilometer från kärncentrum ligger Kristianshavn, som med alla sina kanaler och gamla hus påminner väldigt mycket om Amsterdam. Här är takten redan mer avslappnad och människorna som rör sig här bor här också. Vi besökte stället för att kolla in ett alldeles nytt co-working space som öppnas inom en snar framtid. Hela området kändes väldigt up and coming och hipster.

DSC_1178DSC_1179

Vesterbro & Kødbyen
Ett stenkast sydväst om centralstationen börjar Vesterbro. Ett levande område som kändes lite halvsjabbigt och hippt. Här finns människor med all sorts bakgrund, rika och fattiga, kontor och restauranger, allt i en salig blandning. Här åt vi bland annat några av resans godaste måltider!

Nørrebro
Den här delen av Köpenhamn handlar mest om business. Kontorskomplex på kontorskomplex. Här har man inget att göra som vanlig turist.

DSC_1219DSC_1185DSC_1193

Kärncentrum
God mat, mysiga pubbar och mänskospaning. Lite sånt hann vi också med men skulle ha kunna forstätta hur länge som helst. Några favoriter var drinks på Kayak Bar och hamburgare på Sporvejen.

Mer Köpenhamnfavoriter kommer efter nästa resa!

1 tanke om “København, jobbresa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.