← Tillbaka

Rekommendationer för Tallinn

IMG_20151003_120738

Tänkte inte egentligen blogga om min senaste resa. Orsaken var ungefär den, att jag så pass ofta är till Tallinn att jag tänkte jag inte behövde berätta om varje gång. Men så visade sig det här vara en gång värd att dokumentera; en gång med rekommendationer och skoj.

Så varsågoda, Estland i två dagar.

Jag åkte över med mitt jobbgäng och ett annat jobbgäng vi jobbar mycket tillsammans med. Vägen till Tallinn var det fest, hela natten svettades vi på dansgolvet eller vid bardisken. Och då vi steg upp kl 7 följande morgon mådde man ju sådär, men inget en dunderbrunch inte kan fixa.

Det tar oss till rekommendation nummer ett, efter brunchandet gick vi till simhallen Kalev Spa som finns bredvid gamla stan. Att i några timmar simma, plaska, åka rutschbana, massagepoola och basta var bland de bästa Tallinn besluten någonsin. Och så kostade hela kalaset en ynka 10€. Gör definitivt om det och efteråt hade man energi att traditionsenligt traska runt om i gamla stan och så.

Den följande Tallinn diamanten var restaurangen vi åt på, Pegasus, som ligger nedanför kyrkan i gamla stan. Jag hyllar allt, inredningen som var härligt industriell, maten som var fine dining men kostade under tian, vinet som passade maten, de små handskrivna lapparna man fick med kaffet och räkningen och sen den utmärkta servicen.

Shopping i Virukeskus och film på Coca cola plazas Finnkino följde efter maten (att gå på bio i Tallinn kostar hälften av bio i Helsingfors, bara så du vet..), och så plötsligt var det kväll och vi tog färjan hem.

Tallinn är så mycket mer än bara ett ställe att köpa sprit på. Den här gången hann vi inte ens till alkoholaffären och vackert så.

3 tankar om “Rekommendationer för Tallinn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.