← Tillbaka

Fortsättning på Teneriffa

DSC00897
DSC00879
DSC00881

Mot slutet av semestern på Teneriffa höll vi oss till närområdet. Strosade runt på shoppinggatorna, åt gott, vandrade i naturen och simmade i Atlanten.

DSC00904
DSC00922
DSC00932

I två dagar hyrde vi bil och besökte huvudstaden Santa Cruz och några mindre städer på norra sidan ön: Puerto de la Cruz och las Lagunas. Vägen hem var kanske ändå den som fastnat bäst i minnet. Serpentinvägen som slingrade sig högre och högre upp i bergen mot Teide, med stup ner mot havet på andra sidan vägen. Vackert så det rykte om det! En annan grej som etsat sig fast i minnet, är glassen jag och syster åt i Las Lagunas och som 8 timmar senare kom upp igen. Mums.

DSC00940
DSC00941
DSC00952

Den andra dagen med bil åkte vi upp till vulkanen Teide. Kön till liften som tar en nästan upp till toppen var lång, så vi bestämde oss för en vandring i det månliknande landskapet runt toppen. Plockade lavastenar och njöt av tystnaden.

DSC00963

Snart var det ändå dags att åka hem igen, men Teneriffa skulle jag gärna återvända till. Perfekt med sol, natur, turistande på vintern så “nära” hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.