← Tillbaka

Bröllopsdax, en weekendtrip till Sverige

DSC00341

I lördags hoppade jag och P på flyget till Stockholm. Vi skulle på bröllop tillsammans med ett tiotal av P:s Esbokillar + deras avecer. Efter lite fix på hotellet och en nervskumpa tog vi oss en bit utanför Stockholm, till Nacka, där det traditionellt kristna bröllopet skulle äga rum. Kyrkan Boo var en söt liten konstruktion och festplatsen en fin gammal herrgård men egna rum för varje element av bröllopsfesten. Där fanns bl.a. ett rum för photoboothen, godisbuffén, dansgolvet och middagssalen. Huvudprogramen var tal och mycket sång och musik. Väldigt stämningsfullt!

DSC00360
DSC00351
DSC00367
DSC00375
DSC00380
DSC00396
DSC00394

På kvällen åkte vi tillbaka in till Stockholm och tog ett par nattvarder med resten av gänget. Alla planer på att gå ut och dansa var i det skedet glömda för länge sen. Det är det mest negativa med att aldrig använda högklackat. De gånger man gör det är ett helvete.

DSC00404

På söndagmorgon tog vi det långsamt och lämnade inte hotellrummet före frukosten nästan dukats undan och vi måste ge upp rummet. Efter det promenerade vi ner längs Drottningsgatan och genom gamla stan ut till Fotografiska museet. Mest gillade jag Anders Petersens bilder. Han har under 50 års tid tagit detaljrika bilder på människor från olika världar i olika situationer. Bilderna är utställda ända tills den 16 november, så passa på att gå och se dem om ni är i Stockholm.

DSC00416
DSC00413

Vi åkte hem med den nyrenoverade Silja Symphony. Helt ärligt så såg jag inte vad som var förnyat och jag försökte faktiskt titta efter. Hytterna var i alla fall exakt som förut och också Casinon (fick fem äss på pokermaskinen!) där vi spenderade mest tid såg ut som alltid. Det enda nya jag lade märke till var att Tax freen fått ny logo och kanske blivit aningen större. Annat jag hann med var att bufféföräta mig och dricka tillräkligt vin för att “gå på plus” av kalase. Och såklart diskutera bröllopet med resten av patrasket. Mamma och Pappa hade varnat för hård vind den natten men det märkte jag inte så mycket av på båten. Men milda makter vad det svajade i huvudet på måndag. Var också trött så jag skulle ha kunnat somna stående, men med ett galet bra veckoslut bakom mig med alla nya fina personer jag träffat eller lärt känna bättre, känns det helt okej att vara lite ute.

Bröllop i Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.