← Tillbaka

Förbereder mig för Holland

Packningstips för veckoslutsresa

Första gången i Holland

Imorgon är det dags för mig att vidga vyerna och utforska en ny bit av vår planet. På eftermiddagen tar jag flyget mot Nederländerna och deras Amsterdam-Schiphol.

I startgroparna som jag är ikväll tänkte jag därför dela med mig några av mina bästa packningstips. De här tipsen är för dig, som liksom jag hatar att resa med mycket saker och kånka omkring på tunga väskor.

Mot slutet av vår Amerikaresa vägde min rinkka 21 kg. För mig var det så på tok för mycket att armarna alltid domnade efter att jag burit omkring på rinkkan i några minuter.

Kanske var det också pga. att min rinkka inte var den allra bästa modellen, men att ha för mycket att släpa på är ändå inget nöje. Alltså är planen för Hollandsvisiten att packa så lätt som möjligt.

packning-3

Packningstips för veckoslutsresa

Första tipset är att bara resa med kabinbag. Över ett förlängt veckoslut behöver man faktiskt inte med mer än att det ryms i den storlekens väska. Utöver att du sparar dina arma muskler, sparar du några minuter kötid i vardera flygplansända.

Inget köande till bagdropen eller väntande vid bagagebandet på försvunna kappsäckar betyder mer tid att upptäcka den nya platsen du är på.

packning-4

Om man då har så mycket att det inte ryms in i en kabinbag? Då tycker jag man ska kontrollera mängden ytterplagg. Jag klarar mig finfint med ett par promenadskor. Välj de bekvämaste du har, man vill kunna gå hur långt som helst utan blåsor och annat trist. Jacka behöver man inte heller ha med sig flera av.

Dessutom tenderar jag att villa vara 100% bekväm då jag turistar, så favoritplaggen åker de mesta morgnar på. Skippa därför alla “kanske jag ändå vill ha de här byxorna – om jag inte är svullen alltså” plaggen. Något par byxor och tröjor + variera med toppar och annat smått.

Skönhetsprodukter, som shampoo och ansiktstvätt måste såklart flyttas över till mindre flaskor och burkar. Dels för att det sparar utrymme. Dels för att om du följer mitt första tips med kabinbagen, så kommer du inte komma igenom säkerhetskontrollen med burkar över 100 ml.

Packningstips för veckoslutsresa

Med din lätta packning känns det också roligare att köpa hem något, då det inte känns som att man redan har allt man kan tänka sig behöva för tre livstider framåt. Nu ska jag börja slänga ihop min praktiska lilla packning, trevlig resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.