← Tillbaka

Tallinn, Estland

Lite nu som då och speciellt sommartid smyger sig den där känslan på. Känslan, eller behovet av en liten utomlandsresa till vårt södra grannland. Eftersom jag i år spenderat mer tid i Amerika än Finland har jag heller inte hunnit åka till Estland ännu, så därför samlade vi på veckoslutet ihop ett litet gäng av bra människor och steg på färjan över till Tallinn.

IMG_1511
IMG_1521
IMG_1518
IMG_1526
IMG_1527

I Tallinn gick vi raka vägen till gamla stan och promenerade omkring en stund före vi satt oss ner för snacks och en skål för resans födisbarn. Födelsedagsbarnet är den största ölfantasten jag känner och han hade kollat upp en liten specialhandel för estniska öl. Där spenderade vi senare en rejäl stund förundrandes över ölsorter och färggranna etiketter. Rekommenderar alla ölintresserade att besöka. Till och med jag som avskyr öl var på vippen att köpa hem några flaskor bara för att de var sååå fiiina och stället mysigt.

IMG_1560
IMG_1540
IMG_1552

Hela hemvägen satt vi ute på däck och njöt av solen som till sist äntligen orkade visa sig och den avslappnade stämningen. Underbart hur mycket ny energi (inte direkt dagen efter, men sen!) och känslan av långsemester redan en dag på resa kan ge. Nästa gång vill jag ändå stanna över natten så jag hinner in till Tallinns moderna centrum och får se lite mer. Kanske det blir av ännu i år?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.