← Tillbaka

Årets första kräftis

Kräftis har aldrig funnits med bland min familjs traditioner. Inte heller bland mina we go waaaaay back kompisar har vi haft som vana att samlas för sång och kräftor. Har faktiskt under mina jordsnurr sammanlagt varit på färre än fem kräftisar.

IMG_1636

Det här veckoslutet styrde jag ändå stegen mot Hangö och en traditionell finlandssvensk kräftskiva. Som värdinna stod en av mina nyare vänner och hon hade solklart varit med om kräftisar förut. Långbordet var så fint dukat med en massa kräftpynt och självfixade sångblad. Eftersom värdinnan är (ex-)hankeit togs det här med sjungandet också riktigt på allvar under hela sitzen. Kanske inte helt optimalt för mig som imorgon ska provsjunga för en kör… lite kraxigt ännu idag.

IMG_1642

Jag hörde till den delen av patrasket som satsade på spanska fryskräftor. För min del för att jag är en snål person som inte gillar betala över 4€ per kräfta och dels för att jag (med facit i hand) inte känner någon vidare smakskillnad. De finska kräftorna som serverades för betalande var såklart sju gånger större än min budgetversion, men med så mycket annat gott som värdinnan dukat upp på sidan om gick det ingen nöd på mig.

IMG_1682

Senare den kvällen roade vi oss med frågesport (finns det något roligare? Efter ett par snapsar är också jag en mindre argsint förlorare än vanligt), bastubad och allmänt häng i den kyliga sensommarnatten. Utomordentlig kräftis! Och inte den sista för i år heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.