← Tillbaka

Dagsvisit till Borgå

IMG_1350

Som den lite snåla, gör-det-själv fyndaren jag är finns det få ställen i Nyland jag anser vara för långt borta för att hämta billiga och snygga kvalitetsmöbler från. Borgå är definitivt inom godkänd radie så häromdagen hoppade vi i bilen och åkte österut för att spendera en dag i den fina staden och köpa ett soffbord.

IMG_1346
IMG_1358
IMG_1365
IMG_1353
IMG_1355
IMG_1370

Vi började ändå med turistandet. Strosade omkring i gamla stan, åt fisksoppa på en solig terrass och njöt av värmen vid Borgå å. Var för första gången också in i domkyrkan, vilket ärligt inte var världens lättaste match pga. miljontals andra turister som täppte till ingången. Och så besökte vi såklart loppisar och en del inredningsbutiker. Det bästa med dagen var ändå snigeltakten ochh alla diskussioner som föddes då man hade tid att bara vara och tycka.

IMG_1360
IMG_1378

På eftermiddagen var det dags att smida affärer. Åkte hem till personen med 60-tals soffbordet för inspektion och bordet visade sig vara alldeles drömmigt! Blev köp och efter det kunde vi nöjda och glada åka tillbaka till Helsingfors. Borgå är en underbar stad att besöka, bara 30 minuter från Helsingfors (okej kanske 45..) och ändå helt annan stämning och miljö!

1 tanke om “Dagsvisit till Borgå

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.