← Tillbaka

Åbo och festivaldags

IMG_1151

Den här lördagen packade jag iväg mig mot min favoritstad nr. 2 i Finland. Åbo!

IMG_1178
IMG_1207
IMG_1163

Ruisrock i Åbo

I Åbo började vi veckoslutet med grillförfest utan grill och skumpa nästan utan alkohol varefter vi tog en taxi ut till Runsala. Sku såklart på Ruisrock och som den oerfarna festivalaren jag är var det här min första gång. Har en gång som 16-åring varit på festival med tältövernattning och hela faderullan, men efter det har jag bara varit på dagsäventyr (läs Flow). Till Ruisen hade vi också endagsbiljett men stannade i Åbo hos en kompis över hela vecksolutet för att hinna turista och njuta av sommarstaden.

IMG_1214
IMG_1219

Vad jag gillade mest med Ruisen var artisterna. Råkade sig så att alla hela keikkor vi rockade på var med kvinnliga solosångerskor, ett oplanerat statement, och Lily Allen, Veronica Maggio och Jenni Vartiainen var alla sjukt bra! Veronica Maggio var speciellt kul då koncentrationen av finlandssvenskar var snäppet högre än på resten av området. Blev stort mingelkalas. Solsken och hetta fick vi också vilket var värsta turen då lördagen var slutsåld och området proppfullt av människor. Tror inte jag sku ha varit den enda som sku ha varit miserabel om det sku ha regnat och varit lerigt.

Runsala vill jag för övrigt åka till nästa gång jag är i Åbo och det inte är Ruisrock samtidigt. Miljön såg så vacker ut från stigen vi promenerade ut till festivalområdet på. Får nuförtiden alltid en så stark längtan ut i naturen då jag ser en plats som är så bildskön. Har blivit beroende av naturens lugn och upptäcktspromenader, och det hade jag nog inte trott om någon för ett par år sen berättat det för mig!

IMG_1220
IMG_1222

Brunch med tjejerna på Blanko

På söndagen brunchade vi på på Blanko med resten av helsingforsarna i Åbo. Fick terrassbord i solen där vi satt och stekte och klämde i oss lax, croissanter, pizzabitar och glass. Troligen den godaste brunchen jag någonsin varit på! Och är heller inte varje dag jag känner mig så nöjd med tillvaron som där med mitt fina sällskap och vetskapen om att jag inte behövde åka tillbaka ut till området för en till festivaldag. Hur roligt det än var räckte det med lördagen. En har blivit lite mommo.

IMG_1153

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.