← Tillbaka

Vasa och släktingar

Efter en framgångsrik första arbetsvecka trängde jag tillsammans med Mamma, Pappa och syster in mig i bilen och fräste iväg mot Ekenäs skärgård. Den här gången var det ändå bara för Pappas del som det skulle bli landehäng, resten av familjen skulle vidare uppåt. Ändå till Österbotten och Vasa.

IMG_1096

Vasa bjöd på sitt signaturväder: solsken och värme. Känslan att hoppa ur bilen var som när man efter en lång finsk vinter stiger ut ur charterplanet på någon grekisk ö och varm luft slår emot en. Absolut underbart! Så efter en liten Vasa sightseeing i Mammas gamla hemknutar slog vi oss ned på torget och njöööt.

IMG_1103
IMG_1107
IMG_1112
IMG_1116
IMG_1114

Där på torget började också veckoslutets socialserande med högljudda släkten. All tid på veckoslutet spenderades med att träffa kusiner, mostrar, kusinbarn och annat bra shack. Dessutom var vi aktiva! Jag hade googlat sevärdheter i Vasa för att kolla om det var något jag missat trots alla gånger vi varit där uppe. Det var det såklart, både Finlands längsta bro Replotbron och Svedjehamn där Saltkaret och De Geer-moränerna finns. Fick springa av mig lite energi på vacker österbottnisk mark och i Mordortornets trappor före vi åkte tillbaka till stan.

IMG_1122
IMG_1121

Nästa sevärdhet var en bekant Lonely Planet rekommendation som jag nu första gången också såg innifrån. Talar såklart om Vasa kyrka där kusindotter Hanna igår blev konfirmerad. Länge sen jag senast spenderat så lång tid i kyrka och hade glömt hur kul det är att tralla psalmer. Predikan var mindre kul men efterpartyt grejt! Sen var det bara för mig och Sofia att koppla på sittmoden och ta tågen ner mot Helsingfors och Åbo igen. Tänk hur ett veckoslut några timmar från vardagsmiljön kan kännas som två veckor – på ett bra sätt!

1 tanke om “Vasa och släktingar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.