← Tillbaka

Vackra ställen och mindre vackra bilder, Colombia

20140507-182036.jpg

De sötaste platserna är svårast att fota. Det är min nya tes som verkar stämma in på precis alla urgulliga ställen. När man tar en bild på en plats som känns rätt och ser tjusig ut blir fotot oftast som det känns för HP att få själen utsugen av en dementor. Tomt, dystert och ihåligt. Man måste vända och vrida noga på bilden för att bli nöjd.

20140507-182129.jpg
20140507-182146.jpg
20140507-182157.jpg
20140507-182205.jpg
20140507-182211.jpg

Efter börjanflummet är det kanske dags att jag avslöjar att vi nu är i Cartagena. Och som ni troligen redan listat ut är staden urgullig! I alla fall gamla stan, innanför muren. Här är gatorna riktigt smala men ändå lyckas taxin, försäljare och turister utan större problem dela på saligheten. Husen är målade i vackra färger med söta balkonger och vackra blommor klättrandes längs fasaderna. Här är också turstiskt, med både colombianer och utlänningar, som jag vet eftersom jag både hört och talat engelska här! Men i och med turismen stiger också priserna. Här kan vi inte gå in på vilken som helst restaurang och veta att vi har råd. Här inne i gamla stan är det nästan tvärtom så vi har tagit emot mycket budgettips av andra backpackare här.

20140507-182348.jpg

Det här borde jag kanske inte avslöja, men idag åt vi igen lunch på ett gatukök. Kände bara ett enormt behov att smaka på det som alla lokala i Colombia äter: arepa! Smakade lite som ohälsosam ugali, tror den i smör stekta smeten är majsmjöl och så fyller man den med antingen bara smör eller ost och smör. Och det är godare än det låter! Plus att jag tror det var en säker rätt att äta på gatan, men det kanske jag har mer att säga om imorgon..

Vi blev också upgradade till ett rum med AC för hela tiden vi stannar här! En kille hade (troligen) blivit biten av bed bugs i samma rum som vi skulle sova följande natt och så måna om sitt rykte är de här att de inte vågade ta risken att vi också skulle bli uppätna. Tänk vad bra!

1 tanke om “Vackra ställen och mindre vackra bilder, Colombia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.