← Tillbaka

Quito, Ecuador – osäker och lugn storstad

Quito EcuadorQuito Ecuador

Resa till en osäker storstad och känna sig trygg – Quito

Först var jag inte allt för ivrig över att spendera en söndag i Quito. Vår Lonely Planet skrev specifikt att man ska akta sig för att vandra runt på söndagar, för då är stan sömnig och att risken för rån är större.

Men eftersom vi i ren okunskap redan kvällen före vandrat runt området La Mariscal på natten – vilket enligt Lonely Planet också är ett stort misstag – tänkte vi att turistande en söndag inte kunde vara värre.

Och där hade vi rätt!

Quito EcuadorQuito Ecuador20140512-205120.jpgQuito Ecuador20140512-210904.jpg

Quito är en lugn storstad

Vet inte hur min bild av staden skulle varit en vardag, men nu är jag jätte positivt överraskad.

Fastän stan annars var exakt så död som vi läst, var alla av de många parkerna fyllda av ecuadorianer som njöt av ledigheten och förmiddagsvärmen. Vi sprang in i en hantverksmarknad (storfavorit för mig), lyssnade på gatumusik och hamnade mitt i ett politiskt möte.

Och så gick vi till sevärdheter som Plaza Grande med presidenthuset och Museo Nacional.

Quito Ecuador20140512-205705.jpgQuito EcuadorQuito Ecuador

Sevärt i Quito – Basilica Del Voto Nacional

Den absolut finaste sevärdheten var Basilica Del Voto Nacional. Det är en kyrka byggd halvvägs upp i bergen med smala, snirklande trappor upp till klocktornen och utkiksplattformen.

Verkligen inte något för den höjdrädda men utsikten var magnifik! Gudstjänsten som höll på inne i kyrkan gav en extra mysig stämning.

Quito var en fin stad som är värd några dagars turistande om du är i Ecudaor. Staden verkar relativt modern och hade mycket sevärt. Minus för att brottslighet, som beväpnade rån och våldtäkt, hela tiden ökar.

2 tankar om “Quito, Ecuador – osäker och lugn storstad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.